ro | en
Baristro
  • Nominalizare la secțiunea „Arhitectura amenajărilor interioare / amenajări horeca”

Baristro

Autori: arh. Ștefan Prigoreanu, arh. Teodora-Laura Brîncuș, arh. Anda-Manuela Zota
Birou de proiectare: OBLIC STUDIO

Colaboratori:
Foto: Cosmin Dragomir

Comentariul autorului

Baristro este despre comunitate. Un spatiu dictat de planimetrie unde am asezat cea mai lunga masa din parcul Carol ce serveste intr-unul din capete, paine proaspata, oua, avocado si cafea de specialitate, iar in celalalt capat aduna prietenii. Pentru noi Baristro a insemnat un exercitiu de materialitate si posibile interactiuni, un spatiu care sa adune si sa invite la socializare. Am folosit materiale naturale, culori, texturi care au rezonat cu proprietarii. Ceramica, stejarul, metalul brut sau vopsit, betonul, am dorit sa le punem intr-un dialog confortabil unui spatiu de socializare. Increderea totala a proprietarilor in noi nu a necesitat o explicatie (filosofica) unui concept, desi stiam impreuna ca plecam poate de la un maslin ca un simbol sau doar o prezenta. Nu veti regasi butaforii sau elemente care sa faca o legatura directa cu maslinul, cel mult poate un copac in ghiveci, dar veti regasi o atmosfera naturala, confortabila, calda si plina de geometrie imbibata in mirosuri si gusturi familiare.
Ideea de comunitate am dorit sa o exprimam si prin logo. Ideea de a aduna oameni, idei, pareri pro-contra sau tipologii de oameni se regaseste in tratarea caracterelor si asamblarea lor concentrica.

Comentariul juriului

Baristro este o mică cafenea locală fondată pe valorile familiei și ale comunității. Autorii au reușit să lucreze foarte strâns cu clientul și, astfel, propunerea de amenajare reflectă dorința lor de a crea un spațiu public care să servească drept extindere a casei lor private. Este un loc frecventat de prieteni și familie, precum și de publicul larg, iar designul transmite foarte mult acest sentiment. Designul este foarte bine executat cu mare atenție la detalii. Nivelul de detaliu creează o călătorie continuă în relația dintre formă, funcție și materialitate. Juriul a apreciat faptul că abordarea este una simplă, însă profundă în soluțiile pe care le conferă.



Alte lucrări cu aceiași autori: