ro | en
Cantină Studențească

Cantină Studențească

Autori: Arh. Natasa Andrei, Arh Alexandru-Andrei Ivanciu, Arh. Raluca Popp, Arh. Iustin Popescu, Arh. Carmen Ivan, Arh. Octavia Floria Popeea, Arh. Oana Cretu
Birou de proiectare: Moka Studio Design & OOPY Arhitectura

Colaboratori:
Arh.Tekla Kálmán, Arh. Alexandru Aprodu, Arh. Razvan Mosneag
Instalații: Ing. Carmen Constantin, Ing. Aurelian Nita, Ing. George Cristescu, Ing. Ionel Oprea, Ing. Florentina Radu; Ing. B. Anania
Structura: Ing. Mihail Gh. Popescu
Foto: Mihai Covrig
Execuție: TTL Construct

Comentariul autorului

Sediul Universității „Titu Maiorescu” din Calea Văcărești, sector 4, București este un ansamblu de cladiri unde isi desfasoara activitatea una din cele mai cunoscute, populare și dinamice universități de prestigiu private din România.
Cantina Titu Maiorescu este un spatiu la nivelul parter al unei cladiri noi cu destinatie de camin studentesc si a fost gandita sa fie mai mult decat o locanta si anume un spatiu social, un nucleu care sa reuneasca oamenii nu doar sa deserveasca nevoile cotidiene ale studentilor universitatii.
Conceputa sa incurajeze exprimarea tinerei generatii, a manifestarilor ei artistice, a comunicarii dintre studenti, aceasta este dotata cu: o scena, o zona de bar, sonorizare integrata, iluminat scenografic si o zona de preparare si servicii conexe.
Generoasa ca dimensiuni, aceasta este amplasata la parterul unui camin studentesc din cadrul campusului cu acelasi nume, proiectat tot de catre noi.
In suprafata totala de 400 mp, este impartita in patru travei din care o travee este destinata activitatilor de preparare, grupuri sanitare si birouri, restul spatiului fiind mobilat cat mai flexibil astfel incat sa se poata preta diverselor activitati studentesti si sa pastreze totusi un punct central de interes: barul si respectiv scena de vis-a-vis.
Identitatea Universitatii Titu Maiorescu se regaseste cromatic si in alegerile facute la nivel de finisaje, precum si mobilier.
In stil industrial cu accente scandinave, amenajarea interioara a spațiului a imprumutat din ambele surse de insipiratie partea practica, ordonata, caracterul onest specific acestora.
Iluminatul este diferentiat in functie de zonificarea activitatilor: scena, spatii tehnice, spatiul de servire si zona bar. Din elementele specifice stilului scandinav s-a imprumutat si ideea introducerii vegetatiei la interior precum si pastrarea unor suprafete ample albe.
Proiectul Cantina Titu Maiorescu se doreste a fi un nucleu viu care pulseaza, generand conexiuni la nivelul intregului campus.