ro | en
Hilton Garden Inn Otopeni

Hilton Garden Inn Otopeni

Autori: arh. Elena Dragu, arh. Corina Nicolae, arh. Andra Jugănaru, arh. Andrei Cumpănășoiu, arh. Ioana Penescu, arh. Marina Păsărin, arh. Laura Parghel
Birou de proiectare: Cumulus

Colaboratori:
Project Management: Optim Project Management
Structura: Erigo Engineering
Proiectare Mep: Mc General Construct
Constructor: Nortek
Consultant studii acustice: Akukon
Consultant bucătărie: Sds Group
Beneficiar: Apex Alliance Aero 5

Comentariul autorului

Hilton Garden Inn este al doilea hotel din România care aparține brandului Hilton Garden Inn. Cu o suprafață de aproximativ 14.000 mp, clădirea este primul aeroport-hotel al brandului Hilton Garden Inn din România și face parte dintr-un complex de dezvoltare mixtă în proximitatea Aeroportului Internațional Henri Coandă, numit Airport City Park București, fiind amplasat la o distanță de aproximativ 150 m de terminalul de plecare.
Hotelul are 218 camere, 5 săli de conferințe si un restaurant cu o capacitate de 130 de locuri, cu subsol, parter și trei etaje, și beneficiază de funcțiuni conexe precum: hotel, birouri, spatii multifuncționale de tip comercial și servicii, parcări.
Design-ul interior este inspirat în principal de toate acele senzații și percepții vizuale pe care le experimentezi în momentul zborului: vederi aeriene aproape ireale ale pământului, culori intense ale cerului, oblicitatea liniei orizontului. La nivel de detaliu, am dorit să aducem o notă ușor retro și tactilă, inspirată de imaginea nuturilor de pe fuselajul avioanelor și de costumele primilor piloți, căștile și gecile din piele, atât de specifice.
Interiorul are ca lait motiv elicea, pe care am considerat-o deopotrivă simbol al aviației cât și un element de design puternic. Aceasta se regăsește atât în art-workul din interiorul camerelor, cât și în zona spațiului public sub forma unor corpuri de iluminat tematice. De asemenea, ne-a inspirat imaginea poetică a liniei orizontului distorsionată pe care o regăsim subtil în geometria finisajelor sub forma unei linii oblice ce împarte interiorul în două registre, precum și în paleta de culori folosită, accentuând extremele sus-jos, cer-pământ.
Ca parte a unei rețete de 4 stele, hotelul a fost proiectat într-un stil simplu, confortabil, curat și luminos, în care predominanța culorii verzi se potrivește perfect.



Alte lucrări cu aceiași autori: