ro | en
Muzz Bistro

Muzz Bistro

Autori: arh. int. Ștefania Bobaru, arh. int. Alexandra Diana Onel, arh. int. Andrei George Dobrea, arh. Alexandra Tiță
Birou de proiectare: VIM studio

Colaboratori:
Mobilier: Mobistar
grafica: Cai verzi pe pereți

Comentariul autorului

Acolo unde coloșii industriali ai trecutului lasă loc noilor ansambluri de locuințe și comerț, Muzz apare ca un popas primitor pe un lung bulevard aflat încă în dezvoltare.

Incă de la intrare, localul surprinde plăcut prin atmosfera caldă, invitând deopotrivă oamenii ce țin la intimitate cat și pe cei deschiși către socializare. Totul fiind armonizat intr-o compozitie bine articulată, de mobilier întors pe mai multe planuri, în texturi lemnoase, și finisaje care creează o scenă în care oamenii devin centrul atenției.

Dimensiunea socială a amenajării este completată de cea istorică, Muzz fiind nu doar un simplu loc de socializare și relaxare, ci și o galerie ce ține fixă amintirea fostului ansamblu industrial de care au fost legate destinele a mii de oameni.

Tractorul - simbolul industriei brașovene - devine evocare grafică, un omagiu adus trecutului, compus în note ludice.

Din punct de vedere cromatic, amenajarea este dominată de culori din paleta griurilor, accentuate prin inserții de roșu sau texturi lemnoase, pictând o imagine ușor industrială.

Spațiul beneficiază din abundență de lumină naturală și de ample suprafețe vitrate, fapt care potențează calitățile estetice ale materialelor utilizate.

În același timp, ambele zone vitrate au fost amenajate cu facilitati de ședere de tip bar. Spatiul de socializare fiind completat de terasa localului unde oamenii se pot bucura de compania celorlalți în aer liber.



Alte lucrări cu aceiași autori: