ro | en
Chalet Alpina

Chalet Alpina

Autori: arh. Dragoș Scurtulescu, arh. Raluca Scurtulescu, arh. Claudia Ștefănescu, arh. Andreea Guriță
Birou de proiectare: Studio3plus

Colaboratori:
Decoratiuni: artisti plastici Ileana Oancea si Catalin Oancea
Proiectant cladire: Studio Paralel

Comentariul autorului

Chalet Alpina se află ȋntr-un peisaj idilic, ȋn munţii Bucegi, ȋn apropierea domeniului de vȃnătoare Horoabele. Proiectul ȋși propune crearea unei atmosfere calde si primitoare, dar cu accente clare, specifice unei cabane de vanătoare.
Ansamblul dispune de 14 camere si 2 apartamente cu două camere, un restaurant care poate acomoda pȃnă la 40 de persoane, un lounge si o zonă de degustare cu o masă generoasă, pentru grupurile organizate. Zona de lounge a fost gȃndită in jurul șemineului, cu un iluminat studiat, trofee de vȃnătoare și mobilier din piele naturală. Materialitatea constituie un element definitoriu in arhitectura interioară a spaţiului, lemnul, pielea naturală și ţesaturile lucrȃnd armonios impreună.
Pensiunea se adresează atat vanătorilor cȃt si familiilor cu copii, de aceea, am folosit materiale calde și naturale care conferă o atmosferă cozy. Mobilierul este executat integral custom, conform proiectului nostru, din lemn masiv. Unităţile de cazare se remarcă, atat prin piesele de mobilier și accentele de tweed, cȃt și prin picturile unicate, cu tematica de vanatoare, realizate de Ileana Oancea. Corpurile de iluminat regăsite in unitaţile de cazare sunt formate din abajururi de pȃnză, fiind asortate cu tapetele de ţesatură. Cele din zona de restaurant sunt alcătuite din coarne de cerb autentice, susţinȃnd tema de vanătoare.
Camerele creează o atmosferă calda de chalet elvetian, cu accente grafice date de tweed-ul din lȃnă, de mocheta pufoasă și de tapetele de ţesatură, toate gȃndite unitar in vederea obţinerii unei atmosfere calde si rafinată.



Alte lucrări cu aceiași autori: