ro | en
Amenajare restaurant “Nice Touch”

Amenajare restaurant “Nice Touch”

Autori: arh. Adina Buzea
Birou de proiectare: Adina Buzea Studio de Arhitectura SRL

Colaboratori:
Beneficiar: FRESH FOOD SOLUTIONS SRL
Executant mobilier: Trend Furniture

Comentariul autorului

Amenajarea restaurantului "Nice Touch – restaurant cu specific relaxat" a început ca o poveste: povestea unui loc surprinzător, primitor, care să ofere cadrul potrivit pentru o seară cu prietenii sau a evenimentelor de familie.
Într-o locație în care de-a lungul anilor au funcționat diverse restaurante, am amenajat cele trei saloane ale noului local. Cerința principală a fost ca fiecare salon să aibă propria personalitate, mobilarea să ofere flexibilitate și posibilitatea de rearanjare în funcție de cerințele clientului.
Culoare, textură, reflexie, natură – sunt cuvinte în jurul cărora s-a cristalizat amenajarea, regăsindu-se declinate in fiecare dintre cele trei saloane. Spațiul a fost preluat total nefinisat, fiind necesare lucrări complete de repoziționare a corpurilor de iluminat, de finisare și decorare a pereților, de mobilare.
În parter a fost amenajat barul, după un concept bazat pe extreme: metal si sticla/ oglindă, în care își găsesc reflexia plantele. Rezultă astfel un spațiu primitor si plin de energie, animat și surprinzător. Verdele plantelor este susținut de accente discrete de albastru (tabureti), presărate printre mese. Încercând să compensez dimensiunea redusă a încăperii, am creat trei zone de conversație adosate peretelui. Acestea pot fi utilizate atat individual, fie pot constitui cadrul pentru întâlniri în grupuri de dimensiuni medii.
Salonul mare din etaj poate primi aproximativ 22 de persoane. Forma iregulată a spațiului a condus către o soluție de mobilare care include o banchetă fixă, trapezoidală. Peretele – accent este realizat dintr-o placare geometrică din lemn natur, care se estompează spre tavan, făcând trecerea spre finisajul acestuia. Din dorința de a crea o atmosferă caldă și spectaculoasă, am ales soluția vopsirii tavanului într-o nuanță inchisă de vopsitorie lavabilă, din care să coboare corpuri de iluminat punctiforme, care să sublinieze locurile de luat masa. Decorul de pe peretele – accent este reluat, doar la nivel de sugestie, printr-un joc geometric realizat din baghete decorative de duropolimer montate pe peretele opus ferestrelor. Lumini și umbre, toate concură la crearea atmosferei acestui salon.
Cel de-al treilea salon, aflat tot la etaj, are ca element principal masa. Este realizată din alăturarea a șase mese trapezoidale care pot genera combinații multiple, pentru o varietate de posibilități în utilizare. Corpurile de iluminat supradimensionate care atârnă deasupra meselor reprezintă încă un element spectaculos al acestui salon. Atmosfera este completată de fototapetul realist care îmbraca unul dintre pereți si de jocul geometric al polițelor al căror volum estompează iregularitățile peretelui opus ferestrei.
Realizarea acestui proiect reprezintă pentru mine oportunitatea de a crea un spațiu cu impact la nivelul relaționării si conectării interumane.