ro | en
Hotel Union Plaza – București

Hotel Union Plaza – București

Autori: arh. Cristiana Zgripcea, arh. Alexandru Morar, arh. Petru Baleanu, arh. Andrada Toader-Pasti
Birou de proiectare: cz cad

Colaboratori:
Furnizor finisaje: Delta Studio
Execuție: Apx Immo
Beneficiar: Apx Hotels
Foto: Radu Gospodinov

Comentariul autorului

Hotelul Union Plaza este reprezenta de un imobil cu 13 etaje supraterane si 3 subterane ce inglobeaza functional atat cele 97 camere de cazare propriu-zise cu receptia aferenta acestora, cat si un restaurant, 3 Sali de conferinte, un skybar si o terasa lounge.
Doleantele beneficiarilor au fost cele ce au coordonat structurarea conceptului. Solicitarile au fost: un hotel clasat cu 4 stele, finisaje luxury, effect “wow” si atentie sportita atat la detalii cat si la bugetul de investitie. Greutatea nu a venit din acestea, ci din situatiile aparute la santier, situatii ce apparent faceau imposibila implemantarea conceptului si care au necesitat rezolvari corecte, immediate si care sa nu compromita sub nicio forma imaginea final ape care ne o doream, dar nici exigentele initiale ale dezvoltatirilor.
Ca materiale am folosit texture natural: lemn masiv, piatra naturala, stica si oglinda, alama, beton apparent (pastrat prin turnare). Din punct de vedere chromatic, chiar daca am imbinat mai multe tipuri de texture si material, avem doar 3 culori generale: griul dat de betonul apartment, cognacul lemnului masiv de nuc si albastrul agatei natural si catifelei. Mixul dintre toate acestea creaza o alternanta de contraste intre elemente brutaliste si pretioase, alternanta ce a devenit cumva o amprenta a designului nostru in amenajarile Horeca pe care le proiectam, coordonam si ducem pana la bun sfarsit.



Alte lucrări cu aceiași autori: