ro | en
Fox Away

Fox Away

Autori: arh. int. Ștefania Bobaru, arh. Elena-Codina Dușoiu
Birou de proiectare: VIM studio

Colaboratori:
Execuție: Mark Construction MPA
Mobilier: Media Contact and Consulting - Marius Pantalache

Comentariul autorului

Principalul obiectiv al proiectului a constat în amenajarea unui coffee to go cu o identitate clar definită, recognoscibilă; un coffee shop unde oricine se poate opri pentru o scurtă pauză, unde cafeaua, dar și o carte bine aleasă, dau curs relaxării.

Spațiul comercial s-a remarcat încă de la început prin restricția dimensională care totuși a cedat în fata ambiției creării unui spațiu plurifuncțional.

Limitarea cromatică impusă de tâmplăria existentă (asupra căreia nu s-a putut interveni) a fost transformată în avantaj prin integrarea armonioasă a culorii acesteia în brandul care a luat naștere. Rezultatul a fost un dialog coerent al materialelor, texturilor și nuanțelor folosite în amenajare.

Conceptul de la care a pornit proiectul de amenajare a fost fluiditatea și continuitatea vizuală, lucru posibil prin utilizarea și curbarea aceluiași material pe mai multe suprafețe - pereți, bancheta, pardoseala și bar; astfel granițele vizuale dintre planuri se șterg sporind senzația de spațialitate.



Alte lucrări cu aceiași autori: