ro | en

Nod Urban

Comentariul autorului

Intr-o lume alertă, timpul este o resursă esențială. Un centru comercial nu mai este suficient să asigure doar activitațile comerciale de bază. Pentru a supraviețui din punct de vedere social si economic noi activități sunt necesare in scopul de a atrage și a satisface nevoile vizitatorilor.
Tinând cont de aceste aspecte propunem un centru comercial “high-tech” care se comportă ca un Nod Urban. Utilizând tehnologia ca mijloc de economisire a spațiului dar și promovarea in interiorul centrului comercial a unor activități absente sau adiacente până acum comerțului clasic, se intrețese o retea de activități specifice mediului exterior, completate de cele specifice mediului interior.
Clădirea se disimulează in mare parte in subteran, asemenea unui “iceberg”. Spațiul interior gravitează in jurul unui miez central conține numeroase cabine de proba așezate circular in jurul unei unitați mecanizate de depozitare și distribuire a produselor -Nodul- conectat printr-o serie de pasarele de restul cladirii, permitând in acelasi timp iluminarea naturala a nivelurilor inferioare. Tehnologia ”Virtual Reality” implementată in majoritatea functiunilor accelerează experiența de “Shopping.



2016
viziuni și cercetări prin arhitectură