ro | en

Centrul de date si sediul aparatului central ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala

București, România
Autori: arh. Ciprian MATEESCU – Sef de Proiect, arh. Teodora BABĂTĂ, arh. Diana MEHIC, arh. Irina FERCHE, arh. Berta LIHET, arh. George NEGOE, arh. Laura TANASIUC / S.C. CONCRETE & DESIGN SOLUTIONS S.R.L.
Colaboratori: s.c. Tahoma Bautrupp s.r.l.

Comentariul autorului

Cladirea se compune dintr-un volum principal tip bara (2S+P+7E+Et), alineat pe laturile terenului delimitate de Soseaua Virtutii si Splaiul Independentei, retras fata de limita de proprietate.
La nivelul suprateran se dezvolta o constructie P+7, cu o separare locala la nivelul parterului, in zona de protectie a magistralei de termoficare, separare marcata printr-un gang. La nivelul subteran, influentat de aceasi zona de protectie, se propun doua zone, fiecare dezvoltate pe doua niveluri – o zona cu destinatie complementara a sediului de birouri (parcare, adapost Aparare Civila, bucatarie, etc), cealalta cu destinatia de Centru de date. Respectand zona de protectie a metroului, la nivelul subsolului 2, parcarea si adapostul de protectie civila se extind pe zona de est a terenului.
Prezenta gangului la nivelul parterului ofera posibilitatea unei separari clare dintre Centrul de date si sediul aparatului central, din punct de vedere functional cat si volumetric Astfel, independente la nivelul parterului, cu accese separate, sunt integrate intr-un singur imobil.
Profitand de declivitatea de pe latura de nord-vest a terenului, cladirea se racordeaza la cota 0.00 (parter) la nivelul trotuarului si a carosabilului aferent Soselei Virtutii, in timp ce parcarea exterioara se dezvolta la nivelul subsolului 1



Alte lucrări cu aceiași autori:

2016
viziuni și cercetări prin arhitectură