ro | en

Acvariul Anable Queens

Autor: arh. Maria Margareta Mihat / DIIC INFORMATII PROFESIONALE SRL

Comentariul autorului

Inspirația pentru design a venit din forma creată de scoicile aruncate pe plajă, pentru a genera un ansamblu de clădiri cu rolul de pol social. Traseul propus descoperă treptat întregul ansamblu.
Spre East River este propusa o primă zonă de activități sportive : skatepark,ciclism, alpinism. Terasa este amenajată ca zona de picnic.
Parcursul continuă apoi prin clădirea principală, gândită ca reper urban iconic, fiind vizibilăde pe East River și Manhattan.
Construită pe trei niveluri, are ca nucleu un acvariu traversat în secțiune de două galerii transversale; Cea de la primul nivel este pietonală. trecând prin acvariul cu pești. La nivelul superior am propus un bazin de înot care traverseaza acvariul cu rechini la capătul căruia se poate vedea Manhattanul.Noaptea clădirea este iluminată printr-o rețea de leduri solare, dând senzația unui corp translucid, invitând să fie descoperit și de aproape.
Parterul are rol de spatiu expozițional pentru artiștii din Queens. prin care se poate accede ulterior la cele două corpuri care completeaza funcțiunile ansamblului: un centru de cercetare, cu educație interactivă și clădirea de parcaje supraterane pentru automobile și biciclete.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2016
viziuni și cercetări prin arhitectură