ro | en

BEGA Business Centre

Timisoara, jud. Timiș, România
Autori: arh. Teodora Babătă – Sef de proiect, arh. Ciprian Mateescu – Proiectant specialitate arhitectura, arh. Irina Ferche, arh. Berta Lihet, arh. Georgiana Parvu, arh. Olga Posedaru, arh. Alina Diana Dinu (Gaiu), arh. Laura Tanasiuc / S.C. CONCRETE & DESIGN SOLUTIONS S.R.L.
Colaboratori: Structura:
eng Alina Maria Ionescu
eng Catalin Moisa
eng Marius Alecu

Proiectant general: OPTIM PM

Comentariul autorului

Cladirea se compune dintr-un volum principal tip bara (S+P+7E+Et), cu functiunea predominanta de birouri si un volum dezvoltat pe orizontala (S+P+1) amenajat cu spatii comerciale la parter.
Volumetria corpului principal (S+P+7E+Et), este marcata de o diagonala pe fiecare fatada, definita de retragerea in plan a suprafetelor vitrate, cele doua planuri fiind tratate cromatic diferit. Diferenta intre cele doua planuri de fatada este marcata prin introducerea unor balcoane la fiecare nivel, in dreptul fiecarei retrageri.
In subsol este prevazut un parcaj subteran tip P2 (121 autoturisme) in care este restrictionat accesul autoturismelor cu GPL, configurat astfel incat prevederile NP 127, NP 24 si NP 25 sa fie respectate. Camerele TEG, Post Trafo si Grup Electrogen sunt amplasate pe latura de vest a subsolului, cu acces facil din exterior, prin intermediul unei trape metalice, de la nivelul platformei exterioare. Constructia este prevazuta cu adapost protectie civila



Alte lucrări cu aceiași autori:

2016
viziuni și cercetări prin arhitectură