ro | en
Amenajare birouri grup WPP

Amenajare birouri grup WPP

Autori: arh. Eliza Yokina, arh. Costin Beekman, arh. Simina Ignat, arh. Răzvan Mălăncioiu, arh. Alexandru Cătăuță
Birou de proiectare: Cumulus

Colaboratori:
Instalații HVAC: Alyates Design Srl - Inginer Florentina Radu
Instalații sanitare și stins incendii: Eda Pro Instal Srl - Inginer Dana Pascut
Instalații electrice curenți tari: Cristin Consult Proiect - Inginer Bogdan Anania
Instalații electrice curenți slabi: Grey Business Srl - Inginer Gabriel Bunescu
Execuție: Theta
Foto: Radu Matei

Comentariul autorului

Spațiul desfășurat pe patru niveluri reunește firmele grupului, fiecare având un acces individual, însă o identitate comună la nivel de atmosferă. O zonă dedicată întregului grup conține recepția, zona de primire invitați și clienți, săli de întâlniri, zone de socializare și evenimente. Aria beneficiază de acces către o terasă.
„Neutru cu influențe industriale” este linia propusă pentru open-space, aria de birouri cu un design curat și simplu, în care apar accente de culoare și texturi. Fundalul omogen susține flexiblitatea reconfigurării între brandurile din grup. Texturat și asertiv, finisat cu materiale care definesc o ambianță elegantă, spațiul comun are o înălțime generoasă.
Am propus o strategie de tipul “Quality over Quantity”, în care regăsim accente de design într-un open-office omogen, caracterizat de mobilierul minimal în nuanțe de gri/alb. Pe această bază estetic neutră am decis că personalitatea va fi conturată de partițiile de sticlă și de zonele de întâlniri din fiecare dintre cele 9 birouri.
Culoarea vibrantă a corpurilor de iluminat și pieselor de mobilier animă zonele de discuții în echipe, iar zona de birouri este împărțită în alveole printr-un mobilier metalic care are rol de suport pentru plante și obiecte deopotrivă și creează bariere vizuale și fonice.
Sălile de întâlniri și cabinele telefonice sunt elemente elegante, închise cu sticlă fără montanți, pe toată înălțimea liberă, pe suprafețe mari. În interior, pereții sunt tratați cu placare de lemn sau fetru.
În spațiul comun de la etajul 2 am gândit niște spații mai deosebite din punct de vedere al finisajelor, aducând câteva opțiuni mai texturate ale materialelor folosite în birouri: am decopertat plafonul și am coborât niște insule de plafon din lamele de fetru, iar peretele de pe nodul central este placat cu plăci de ciment Equitone Linea.
Designul interior este coerent cu identitatea internațională a WPP. Provocarea tuturor celor implicați a fost finalizarea lucrărilor într-un timp record de 5 luni de zile. Fiind vorba de un spațiu cu o suprafață totală de 5000 mp, a fost necesar să proiectăm detalii cât mai simple și ușor adaptabile în diverse situații, materiale cu montaj rapid: panouri lemn/equitone/fetru clipsate pe pereți, plafoane în sisteme simple, păstrarea plafonului existent în marea parte a spațiului cu personalizare în sălile de întâlniri.