ro | en
Solitudine comunală

Solitudine comunală

Autori: Andrei Vasilief
Birou de proiectare: Animo Regis

Comentariul autorului

Cu o locatie pe un versant verde ce contine vestigii istorice in sudul Portugaliei, brief-ul a fost pentru o interpretare contemporara a unei manastiri. Folosind topografia, proiectul introduce un volum in peisaj, realizat din beton vopsit in alb, creand un contrast puternic.

Arcade si curti sunt folosite pentru a crea o multitudine de spatii, de la privat la public. Curti publice si private, camere private, o sala pentru comunitate si un spatiu de meditatie rezulta din aceasta intersectare dintre volumul de beton si deschiderile.

Apa si verdeata sunt folosite pentru a colora spatiile deschise, in timp ce arcadele inrameaza privelistea. Intrarea se face printr-o scara deschisa, vizitatorul fiind primit the perspectiva inramata a naturii.

Spatiul principal de comunitate este proiectat in jurul pregatirii meselor. Masa si hrana sunt elemente puternice in fiecare comunitate, si a fost decis ca aceasta sala sa fie creata in jurul unui element central, o insula de bucatarie lunga, cu scopul crearii unui moment de intrunire.

In acest fel, prepararea devine un act in sine, creand interactiune in comunitate. Masa este pregatita si servita pe aceeasi insula, cu un spatiu social la capat.

Lumina este un component cheie, cu elementele exterioare de lemn aducand iluminat noaptea. Astfel, arhitectura se schimba, cu un iluminat cald ce creeaza o distantare de lumina puternica urbana, intr-un efort de a crea o relatie cu natura.



Alte lucrări cu aceiași autori: