ro | en
Incinta Muzicii Sevilla

Incinta Muzicii Sevilla

Autori: arh.Maria Margareta Mihat
Birou de proiectare: DIIC INFORMATII PROFESIONALE SRL

Comentariul autorului

Incinta Muzicii Sevilla

Orașul Sevilla este un oraș a cărui farmec se datorează în mare măsură străzilor înguste care se deschid în mici piațete și se datorează și minunatelor grădini interioare.
Ideea principală a proiectului este să fie menținut caracterul orașului și în acest sens s-a creat o incintă dedicată în primul rând muzicii și dansului dar unde se pot organiza o serie de evenimente sociale.

S-a proiectat un complex dedicat muzicii si dansului flamingo, în piața Ponce de Leon in orașul Sevilla din Spania.

Clădirea principală care ocupa mare parte a pieții Ponce de Leon este un complex de 2 săli interioare și o sală exterioară concepute în ideea de a fi folosite fie separat fie comasate în funcție de numărul de spectatatori. Această adaptabilitate va permite folosirea la maximum de eficiența a spațiilor proiectate. Salile sunt de 200,400, exterior 300 locuri, ceea ce inseamnă o sală reunită de 900 locuri. Adaptabilitatea rezulta în primul rând din ușurința cu care se pot adapta fara mișcarea scaunelor, doar prin glisarea peretelui ce desparte scena interioara de cea exterioara și ridicarea spre tavan a scnei sălii de 200 locuri.

Laboratorul de flamingo a fost conceput in 4 spatii circuare de diferite dimensiuni a căror asamblare amintește de rochiile flamingo în timpul dansului.

Deasupra laboratorului de flamingo s-a proiectat un restaurant si o bibliotecă ambele tarasate astfel ca și din aceste spații să se poata vedea scena, măcar ca un agrement extern al spațiului.

Din exterior construcția are ferestrele și acoperisul structurate să amintească de un caiet cu portative gata să fie umplute cu cât mai multe evenimente muzicale organizate de orașul Sevilla.



Alte lucrări cu aceiași autori: