ro | en
Birouri Bitdefender

Birouri Bitdefender

Autori: arh. Ștefan Alberto Bianco, arh. Oana Cucoranu, arh. Cătălina Nechifor, arh. Cosmina Adăscăliței, arh. Sabina Gherghel
Birou de proiectare: Prographic Architecture Studio

Comentariul autorului

Definirea conceptului final, “B.Home”, a plecat de la dorința de a crea un spațiu relaxat, prietenos, caracterizat prin diversitate, care se apropie cât mai mult de senzația de “acasă”. Această premisă a generat ideea spațiilor de meeting asociate camerelor unei case: living, bibliotecă, atelier, terasă, chiar și “camera de ceai”. Scenografia complexă, având tipuri diferite de mobilier, corpuri de iluminat și elemente decorative, a fost temperată și consolidată de geometria interioară a spațiului. Realizată într-o clădire de birouri atipică, Orhideea Tower, amenajarea a trebuit să medieze arhitectura interioară în funcție de nevoile specifice de compartimentare. Astfel au rezultat încăperile tip “cutie”, cu pereți de sticlă ce urmează înclinarea fațadei. Tot din considerente tehnice, mediate prin estetic, tavanul pe zonele de circulație și relaxare a fost lăsat cu tubulaturi aparente, vopsite gri închis. Împreună cu mocheta gri, aceste elemente crează un spațiu neutru, întors către tehnologic și industrial, care primește accentele calde și “umane” ale sălilor de meeting și zonelor de relaxare.