Comentariul autorului
Extinderea spaţiului de birouri de la etajele inferioare s-a realizat preluând anumite elemente ce conferă continuitatea şi introducând o serie de elemente noi, specifice spaţiului. Regăsim logo-ul transformat în corp decorativ, decupajele din plafon ce dezvăluie reţeaua de instalaţii şi structura de rezistenţă într-un mod ce sugerează că în spatele oricărui lucru se află un efort tehnologic. Textura în degrade a mochetei trece de la o nuanţă neutră la un accent de culoare şi de la o suprafaţă orizontală la cea verticală a peretelui, devenind element de absorbţie acustică. Funcţiunea etajului este completată de o sală de sport, ce radiază energie la propriu, prin configuraţia dinamică a finisajelor şi a corpurilor de iluminat.
Realizarea unei cantine cu specific chinezesc la etajul 25 al unei clădiri cu funcțiunea principală de birouri a reprezentat o dublă provocare, atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere stilistic. Luând în considerare tipul de bucătărie ce necesită aparaturi speciale, având degajări mari de căldură și miros, soluția tehnică a implicat realizarea unui decupaj de circa 4 mp în plăcile dintre etaje, pentru a permite trecerea tubulaturilor de evacuare a aerului viciat. Au fost folosite hote cu sisteme de ultimă generație, iar unitatea de ventilare de 6 m înălțime a fost urcată pe terasă cu ajutorul unei macarale. Din punct de vedere al designului, amenajarea îmbină principiile estetice chinezești (simetrie, geometrie și simplitate) cu elemente mai comerciale: accente de culoare, vegetație și materiale naturale.
Gestul principal de design accentuează stâlpii, în jurul cărora iluminatul se dispune asemenea unor raze. Stâlpii influențează și desenul pardoselii, realizat din forme dinamice în diferite nuanțe de gri.
Alte lucrări cu aceiași autori: