ro | en
Downtown Fusion

Downtown Fusion

Autori: arh. Cristiana Zgripcea, arh. Alexandru Morar
Birou de proiectare: CZ CAD

Colaboratori:
Furnizori finisaje: Delta Studio, Osmyum
Execuție: Top Design Construct
Mobilier: Zen Mob Design
Foto: Artur Tintu

Comentariul autorului

Situat in singurul imobil de locuinte construit postdecembrist pe Bulevardul Unirii din Bucuresti, DOWNTOWN FUSION reprezinta in primul rand o recompartimentare dintr o garsoniera intr un apartament-studio cu doua camere. In suprafata totala de 50mp, din care 8 mp terasa, acesta este compus dintr o baie de 5,5mp si un open space ce inglobeaza in el holul de acces, bucataria, livingul si dormitorul, cele doua din urma fiind separtate de un glasvand de sticla pe structura metalica.
Preluand aceasta lucrare din stadiul de contructie la rosu a intregului imobil, ne am permis sa pastram partial plafonul din beton aparent (in living si baie), aspectul acestuia fiind unul extrem de agreabil in urma turnarii placilor. Dat fiind acest aspect, am continuat alegerea restului finisajelor tot in stilul usor brutalist. Parchetul este unul stratificat, cu noduri aparente si chiar accentuate cu bitum negru, iar suprafata acestuia doar uleiata. Tot de la acelasi furnizor, Kahrs, am ales un alt tip de parchet, chevron de aceasta data, pe care l am aplicat pe peretele din spatele canapelei.
La nivelul baii am optat pentru placarea integrala, atat a pardoselii cat si a peretilor cu terrazzo, finisaj ce contrasteaza si in acelasi timp completeaza intr un mod interesant plafonul din beton aparent al acesteia.
Singura culoare, altfel decat cele naturale ale materialelor, prezenta la nivelul intregii locuinte este verdele. Il putem regasi la nivelul tapetului achizionat de la Murals Wallpaper amplasat pe peretele de la capul patului, cat si al canapelei din living. Aceasta din urma am ales sa fie realizata din catifea, material pretios cum este si alama de la nivelul corpurilor suspendate ale bucatariei si care contrazic tot brutalismul despre care povesteam anterior, conflict care nu face decat sa starneasca si mai mult curiozitatea utilizatorului. Cred ca acesta este chiar cel mai interesant element conceptual al intregii amenajari, conflictul dintre materialele brutaliste si cele pretioase, materiale pe care am avut grija sa le si amplasez unul in imediata vecinatate a celuilalt pentru a accentua contrastul.
Corpurile de iluminat au fost amplasate functional, pentru a deservii necesitatilor de utilizare corecta a spatiului, dar creaza si niste efecte ambientale placute.
Consider ca terasa este parte din incaperile principale ale locuintei deoarece suprafata generoasa si proprtiile corecte ale acesteia permit mobilarea ei in vederea utilizarii de cel putin 3 persoane in acelasi timp intr un mod foarte confortabil, un lucru cu atat mai util in aceasta perioada in care in spatiu exterior aferent interioarelor noastre este esential.