ro | en
POT

POT

Autori: arh. Daniela Ioniță, arh. Sofia Georgescu, arh. Albert Sebastian Dobrin, arh. Ionescu Șerban Andrei, arh. Lazăr Andrada

Comentariul autorului

POT reprezintă intenția unui grup de artiști tineri de a transforma un spațiu de 3 hectare într-un campus creativ, urmărind ca acest proces să reprezinte un exemplu de reconversie și dezvoltare sustenabilă.
Se dorește crearea unui model de stil de viata, o comunitate în care oamenii sunt încurajați să creeze, să cerceteze, să experimenteze și să învețe, respectând și comunitatea în care se află.
Unul dintre obiective îl reprezintă șansa de formare a unor conexiuni profunde între artiști care activează în medii diferite, dar și de introducerea în mediul artistic a unor persoane doritoare și cu potențial către această direcție, prin activitățile ce vor avea loc în cadrul acestui spațiu-proiect.
POT va conține două spații modulare pentru spectacole, de 200 și respectiv 100 de locuri, un amfiteatru în aer liber, spații experimentale pentru teatru și dans, ateliere pentru activități conexe (pictură, croitorie). De asemenea, pentru o mai bună omogenizare a rezidenței artistice se vor realiza și două spații de cazare precum și un spațiu de camping ce va fi utilizat pe timp de vară.
De asemenea POT se dorește și un proiect de integrare în comunitate precum și de integrare a comunității în proiectele artistice, precum teatru participativ sau tabere de creație pentru copii. Astfel se intenționează ca POT să devină un vector de dezvoltare culturală pentru comunitățile din jur și un punct cultural pe traseul Dunării (precum portul cultural Cetate).