ro | en
Casa Leului

Casa Leului

Autori: arh. Alexandra-Diana Șaptelei
Foto: Andrei Tudoran

Comentariul autorului

Amenajarea unui apartament vechi de aprox 84mp care sa corespunda nevoilor unui cuplu tanar, intr-un bloc de dupa 90',cu finisajele specifice vremii, cu siguranta este mai complicat decat in cazul apartamentelor noi. Incepand cu tencuiala existenta, ondulata (vernaculara :)) ) si continuand cu instalatiile electrice si sanitare total depasite de necesitatile actuale, fiecare element in parte a fost o provocare.
Bucataria a fost deschisa partial catre living, acesta la randul lui fiind marit prin desfiintarea unei camere mai mici alaturate celui actual.
Intre aceste zone am conceput un element de structura metalica ce separa dar si leaga vizual zonele. In plus am adaugat un "bar" de tip masa, ce are rol central , dar poate fi definit si ca zona de trecere intre spatii, asa cum in arhitectura interbelica exista acel hol ,cu masa ,de legatura intre toate zonele casei.
Zona de zi are astfel o dubla orientare cardinala si o ventilatie mai buna, iar zona de noapte ramane inchisa vizual printr-o usa simpla, permitand intimitatea necesara, cand este cazul.
Am pornit de la o paleta cromatica cu alb, gri ,negru și textura lemnoasa, iar accentul de culoare este dat de anumite materialele textile, accesorii si cateva piese de mobilier.
Întreagă amenajare urmărește să creeze spatii cât mai funcționale, intr-un stil scandinav dinamic.