ro | en
Apartament Precupeții Vechi

Apartament Precupeții Vechi

Autori: arh. Olivia Zahalca-Postolache, arh. Radu Postolache
Birou de proiectare: Postolache Zahalca Arhitectura

Colaboratori:
Mobilier la comandă: Extensif Home Design
Confecții metalice: Atelier Moldoveanu
Foto: Vlad Crețeanu

Comentariul autorului

Provocarea proiectului a constat în transformarea unui apartament cu suprafață relativ mică și plan compact într-un apartament cu atmosferă primitoare și o perspectivă vizuală cuprinzătoare a spațiilor.

Deși apartamentul beneficiază de ferestre mari ce conferă o luminozitate ideală, starea inițială pe care ți-o da accesul în apartament era mai degrabă apăsătoare (toate camerele fiind distribuite perimetral în jurul unui hol de acces central, neiluminat natural).
Am simțit nevoia de a oferi profunzime spațiilor, de a le conecta, eliminând barierele dintre ele, de a cuprinde vizual toată zona de zi – în locul ușilor de intrare în camera de zi și bucătărie, am creat goluri mari de acces prin desființarea pereților despărțitori. Bucătăria se închide subtil printr-un perete de sticlă, dar rămâne parte al acestui nou tot, menținând în permanență accesul și legătura vizuală din camera de zi sau hol.

Cromatica unitară susține în plus conexiunea spațiilor – tonurilor calde ale lemnului se alătură culorile pastel sau de accent (verde, galben, cărămiziu) ale mobilierului sau accesoriilor.

Decorul pereților oferă personalitate – tapetul în culori pastel susține atmosfera caldă și primitoare a dormitorului, în timp ce tapetul cu model figurativ din camera birou este o prezență în sine.

Cele două băi au un design elegant, unde geometriile și texturile materialelor folosite se întrepătrund. Un element cheie este oglinda custom-made al cărei joc geometric combină formele rotunde și regulate regăsite in obiectele sanitare, mobilier sau corpuri de iluminat. Negrul accentuează aceste geometrii.