ro | en
AP-M

AP-M

Autori: arh. Scantei Gabriela, arh. Cristina Matei
Birou de proiectare: Sparks Architecture

Colaboratori:
Mobilier: Clever Concept
Foto: Vlad Albu
Foto: Vlad Albu

Comentariul autorului

Apartamentul este situat în complexul rezidențial Marmura Residence, un apartament pentru un cuplu tânăr, ce urmărește să locuiască într-un spațiu deschis, un spațiu luminos, cu detalii discrete.
Compartimentarea apartamentului nu a suferit moficari, am încercat să includem toate necesitățile de locuire pe un layout open space existent. Mobiliarea continuă fluent începând de la acces, în living și terminându-se cu bucătăria pentru a conferi o senzație de spațiu extins. Insula centrală ce se continuă cu locul de luat masă este centrul amenajării.
Datorită necesității de depozitare, dar și a unei biblioteci decorative pentru zona de living, am optat pentru o dematerializare a unui mobilier ce ocupă peretele central, ce integreazăușa de acces în dormitorul matrimonial. Expunand doar scheletul metalic cu un joc de blocuri închise și deschise, mobilierul poate fi upgradat în timp și poate capătă o nouă înfățișare.
Cele două dormitoare, au fost tratate minimal cu inserții de mobilier continuu, care urmărește liniile existente ale spațiului, și se disimulează fără a încarcă încăperile.
Trecerea între funcțiuni se face din punct de vedere al finisajelor și culorile, foarte discret, oferind senzația de spațiu unitar, spațiu continuu.
Împreună cu clienții am decis să mergem pe un layout neutru, pe finisaje naturale și griuri calde pentru a permite adaptarea cât mai ușoară la personalitatea lor și pentru o mai ușoară versabilitate în timp.