ro | en
Apartament Victoriei

Apartament Victoriei

Autori: arh. Silvia Olteanu, arh. Elena-Roxana Nițescu
Birou de proiectare: Lime Studio

Colaboratori:
Executant mobilier: Mobila Brio
Foto: Sabin Prodan
Foto: Sabin Prodan

Comentariul autorului

În practică, niciun stil de arhitectură sau arhitectură de interior nu există în stare pură. Toate stilurile pot avea elemente comune sau asemănătoare care pot fi integrate într-un spațiu într-un mod coerent și creativ.

Apartamentul Victoriei îmbină cu ușurință elemente din designul scandinav, precum: liniile simple, clare ale mobilierului, culorile deschise, bej, alb și inserțiile de finisaje naturale (lemn) cu elemente "glamour". Acest apartament cu două camere aduce eleganță prin accentele metalice-aurii regăsite în detalii: mânere de mobilier, corpuri de iluminat și decorațiuni, prin elementele textile catifelate precum tapițeria canapelei sau a scaunelor și a patului, dar și draperiile. De asemenea inserțiile de marmură - finisaje alese pentru baie, bucătărie și blaturi de masă în camera de zi și zona de luat masa contribuie la eleganța și prețiozitatea spațiului.

La toate aceste caracteristici îmbinate armonios în ceea ce putem numi acum stilul "scandinav-glamour", am adăugat accente de gri-petrol și albastru pentru a aduce un pic de personalitate și a da greutate spațiului și, de asemenea, pentru a crea un echilibru cromatic.

Sentimentul general al spațiului este îndulcit și de corpurile de iluminat decorative și luminile ascunse în scafe.