ro | en
Studio Griviței

Studio Griviței

Autori: arh. Ana Hodan, arh. Cezara Tudosă, arh. Oana Mureșan
Birou de proiectare: TresFolles Studio

Colaboratori:
Beneficiar: Răzvan Rusu
Antreprenor general: Tunicris Construct
Mobilier custom-made: Craftelier
Foto: Cezara Tudosă

Comentariul autorului

Conceput pentru închiriere în regim Airbnb, amenajarea studioului din Calea Griviței nr 3, folosește culorile intense ca actori principali în întreaga amenajare, roșul aprins și albastrul ultramarin.
Locația excelentă a studioului, aproape de efervescența Căii Victoriei, a dat tonul stilului proiectului, imaginat pentru un utilizator tânăr și dinamic de unde și look-ul fresh, contemporan și aparte.
Cu o suprafață utilă de doar 39 mp, apartamentul reușește să adăpostească toate funcțiunile necesare locuirii urbane: zonă de acces cu spații de depozitare, chicinetă, living generos cu loc de luat masa, dormitor și un grup sanitar cu duș.
Distincția și caracterul diferit ale spațiilor se face încă de la nivelul texturilor de pardoseală, astfel: zona de intrare, chicineta și baia au fost tratate cu placări ceramice, cu modele geometrice sau aspect terrazzo milanese iar între living și dormitor s-a stabilit continuitate prin folosirea parchetului cu aspect de stejar.
Optimizată funcțional, chicineta este unul dintre spațiile preferate ale acestei amenajări. Cromatica “grea” se găsește la partea inferioară a corpurilor de mobilier, acel roșu burgundy care așează și stabilește legătura cu pardoseala. Griul-verzui al corpurilor suspendate, nuanța gri deschis a blatului de lucru și a ceramicii glazurate cu aspect artizanal, echilibrează bine întregul ansamblu de mobilier și contribuie la conturarea unei atmosfere de calm într-o bucătărie de numai 4.20 mp.
Fiind un spațiu nedecomandat, livingul devine în mod natural o zonă multifuncțională ce adăpostește simultan spațiul de relaxare, locul de luat masa și zonele de circulație între restul funcțiunilor.
Spațiile de depozitare au fost optimizate printr-un sistem de rafturi pe toată lungimea unui perete din living, ascunse total sau parțial de o draperie textilă. Pe lângă caracterul ușor scenografic, această soluție cu draperie oferă și posibilitatea de a lăsa vizibilă doar o zonă de depozitare, amenajată pentru expunerea cărților sau a unor elementele decorative.
Dormitorul a fost conceput cu predilecție ca zonă de noapte, un spațiu destinat odihnei. Astfel linia cromatică este concepută în jurul nuanțelor deschise de gri (tapetul cu aspect textil) și bleu-ciel și punctată de accente mai intense de albastru ultramarin pentru ușile din mdf vopsit și draperiile din catifea. Cel mai greu element al spațiului - patul - este accentuat de tăblia decorativă din bambus și ratan, de culoare neagră. Ambianța de liniște a întregului dormitor este perfect contrabalansată de tușele energice ale ilustrațiilor arhitectei Dana Georgescu.
Baia de numai 2.70 mp a fost tratată cu texturi și nuanțe închise de griuri și bleumarin tocmai pentru a estompa contururile unui spațiu atât de mic. Reflexii subtile au fost obținute prin utilizarea unor placări ceramice cu aspect artizanal ca o metaforă ce trimite la luciul apelor.