ro | en
Apartament Carmen Sylva

Apartament Carmen Sylva

Autori: arh. Radu Cristian Radulescu, arh. Andra Luminita Radulescu
Birou de proiectare: BIA Radulescu Radu Cristian

Colaboratori:
Beneficiar: Popescu R.

Comentariul autorului

Situat intr-un ansamblu rezidential nou – Carmen Sylva - pe Str. Profesor Ion Filibiliu 9 colt cu Str. Romulus, spatiul supus interventiei este un apartament tip duplex de 3 camere cu 2 bai si terasa. Zona in care se afla complexul este in apropiere de Piata Unirii, Tribunalul Bucuresti, respectiv Biblioteca Nationala.
Tema de proiectare a fost crearea unui spatiu minimal, dar care sa ofere confortul unui apartament de mai multe camere. Apartamentul este in mare parte mansardat, mansarda cuprinzand atat nivelul 1 cat si nivelul 2. Acest lucru este foarte prezent in conformarea spatiului interior.
Recompartimentarea propusă a cautat creearea de spatii deschise, generoase, unite de scara interioara deschisa spre zona de acces / living. Datorita suprafetelor relativ mici s-a optat pentru o bucatarie deschisa, depozitare, hol acces si scara distributie in zona de acces - eliberand la maxim restul spatiului. Asta a dus la senzatia de spatiu cautata.
Amenajarea interioară se bazează pe contrast, realizat la nivel cromatic între corpuri de mobilier, placari lemn si pereti. Pardoselile au fost facute integral din dusumea lemn, acest lucru dand unitate spatiului. Din punct de vedere estetic, conceptul amenajarii asigura o imagine curata și minimalista.