ro | en
Apartament SPA

Apartament SPA

Autori: arh. int Ștefania-Bobaru Chirleșan, arh. int. Diana Alexandra Onel, arh. Elena-Codina Dușoiu
Foto: Raluca Bobaru

Comentariul autorului

Apartamentul Spa este un proiect de amenajare în inima Pieței Unirii din București. Această spațiu compact de 44 de metri pătrați a suferit o transformare completă, transformând un apartament neglijat într-un studio de lux pentru închirierea pe termen scurt. Proiectul, finalizat în mai 2023, a avut ca scop oferirea unei experiențe premium pentru cupluri care vizitează orașul.

Apartamentul, situat într-un clădire mai veche, dispunea de două camere nedecomandate. Pentru a maximiza senzația de spațiu, ușile interioare au fost eliminate, creând o flux neîntrerupt de la intrare către bucătăria centrală și zona de zi. O logie luminoasă, accesibilă atât din sufragerie, cât și din bucătărie, oferă un loc ideal pentru luat masa având, o priveliște impresionantă a bulevardului.

Sufrageria se continuă cu zona privată, care un mic hol de acces, o baie și dormitorul matrimonial. Am ales să renunțăm la zona de lavoar din baie și să o introducem în micul hol de trecere, devenind un element distinctiv al spațiului. În ciuda dimensiunilor apartamentului, au fost integrate soluții de depozitare inteligente, asigurând funcționalitate atât pentru întreținere, cât și pentru chiriași.

Nucleul designului s-a concentrat pe oferirea unei experiențe intime de spa în cadrul unei rezidențe private. Elementul de bază este jacuzzi-ul pentru două persoane, care îmbină relaxarea și luxul. Elemente naturale, precum podelele de lemn și tencuiala decorativă, au fost selectate pentru a evoca o atmosferă senină.

Apartamentul Spa oferă o combinație exclusivă de finisaje premium și alegeri de design bine gândite. Interacțiunea armonioasă a texturilor și culorilor ridică estetica apartamentului fără a copleși dimensiunile sale compacte.