ro | en
Apartament Obregia

Apartament Obregia

Autori: arh. Silvia Olteanu, arh. Elena-Roxana Nițescu
Birou de proiectare: Lime Studio

Colaboratori:
Arhitectura de interior și proiectare de mobilier: arh. Miruna Stroe
Executant mobilier: Mobila Brio
Foto: Sabin Prodan
Foto: Sabin Prodan

Comentariul autorului

Din punct de vedere estetic, verdele deschis folosit în apartamentul Obregia are un aspect curat și contemporan, care, asociat cu fundaluri albe și nuanțe deschise de lemn, generează imagini ce atrag atenția. Regăsindu-se în trendurile anului 2023, aceasta nuanță de verde reprezintă culoarea perfectă pentru a crea un spațiu plăcut, care stimulează creativitatea. Alături de nuanțele de galben aprins folosite în camera copiilor și rozul-somon folosit în restul apartamentului, această nuanță de verde deschis dă impresia unei amenajări care va rămâne de actualitate, nu doar datorită versatilității sale, dar și pentru că poate fi asociată cu nuanțe de lemn deschise și textile în culori naturale.

Apartamentul Obregia inspiră calm și relaxare, amenajarea transformând spațiile înguste și ineficient compartimentate într-un cămin pentru o tânără familie.

Având ca imagine generală stilul contemporan, fiecare cameră este gândită astfel încât să se potrivească stilului de viață al familiei. Liniile lor compoziționale simple și fundalurile neutre fac nuanțele de verde, galben și roz-somon să atragă atenția.

Bucătăria și camera de zi sunt cele mai folosite spații ale casei, și în cazul lor culoarea este folosită pentru a delimita vizual diferitele funcțiuni ale spațiilor. În camera de zi, culoarea marchează o zonă de joacă care include o bibliotecă menită pentru toată familia, în timp ce în bucătărie aceasta divizează zona de gătit de locul de luat masa.

În schimb, în cazul dormitoarelor, rolul culorilor este diferit, aducând calm și relaxare, promovând astfel somnul.

Paleta de culori care echlibreaza femininul și masculinul, schimbă ambianța și definește spatiile.

Amenajarea apartamentului Obregia nu este definită doar de linii clare, spații eficiente în care fiecare piesă de mobilier are un scop precis, dar și de decorațiunile alese cu grijă, care devin un element esențial. Întregul concept are țelul de a crea un spațiu în care utilizatorii săi să poata fi calmi și concentrați, în care aceștia să poată gândi, observând și simțind mediul în care se află. Toate acestea se interconecreaza, rezultând într-o estetică de actualitate.