ro | en
Apartamentul “Velvet Grey”

Apartamentul “Velvet Grey”

Autori: arh. int. Truță Daniela, arh. int. Pătrașcu Alexandra, ing. Popa Adrian, arh. int. Petroiu Andreea
Birou de proiectare: Next Interior
Foto: Arthur Zinz

Comentariul autorului

În acest proiect am urmărit să creăm un interior contemporan și elegant, cu o paletă cromatică deschisă și neutră, dominată de nuanțe de gri și accente de verde. Am folosit lemn deschis, piatră,catifea și tapet pentru a crea atmosfera dorită. Pentru camerele copiilor, am vrut să adăugăm o notă jucăușă, adaptată vârstei lor, evidențiind în același timp personalitatea lor în amenajare.

Totul a început cu open-space-ul, care ne-a dat direcția de bază pentru întregul proiect. Am început prin a proiecta mobilierul din spatele canapelei, continuând cu bucătăria și stabilind astfel materialele, culorile și texturile pe care le vom utiliza în întregul proiect.

Unul dintre elementele cheie din open-space este mobilierul TV, care servește mai multe scopuri. Lângă fereastră, am adăugat o masca pentru calorifer, iar alaturi avem TV-ul și șemineului dedesubt. Am marcat zona șemineului cu sticlă neagră, astfel încât când acesta nu este aprins, se creează iluzia unei suprafețe continue. Dedesubt, am inclus sertare, iar lângă acestea, o mică bibliotecă iluminată cu benzi LED dimabile.

În dormitorul matrimonial, am dorit să punem accent pe peretele din spatele patului, ce este destul de lung și putea părea monoton. Prin urmare am optat pentru un tapet cu un model grafic. Toate piesele de mobilier din acest dormitor sunt realizate pe comandă, permițându-ne să adăugăm mai multe spații de depozitare pentru a compensa lipsa unui dulap generos. Un alt element important este tabloul de deasupra comodei, realizat de un pictor cu care colaborăm des în proiectele noastre.

Pentru dormitorul fetei (12 ani), am dorit să evităm un interior prea copilăros, pentru ca amenajarea să fie actuală pe termen lung. Am optat pentru o paletă cromatică neutră pentru mobilier, dar am adăugat și un strop de roz pudrat pentru a aduce un element feminin.
În dormitorul băiatului (8 ani), am vrut să reflectăm personalitatea lui în amenajare. Fiind pasionat de sport, am ales un tapet cu o minge de fotbal stilizată, care ne-a inspirat în adăugarea unui accent de albastru închis și pentru piesele de mobilier. Acestea sunt realizate pe comandă și încadrează patul, pentru a maximiza utilizarea peretelui respectiv.
În băi, am ales o combinație variată de finisaje cu aspect de lemn, piatră naturală și marmură, pe care le-am evidențiat în diverse forme. În baia matrimonială, am folosit ceramică cu aspect de lemn într-un model chevron, pentru a adăuga un plus de interes vizual, iar pe peretele cu oglinda, am ales ceramică 3D cu model chevron.
De menționat că am preluat apartamentul în stadiul său brut, prin urmare am avut oportunitatea de a alege toate finisajele și obiectele sanitare. În colaborare cu echipa dezvoltatorului am gestionat toate aspectele necesare pentru a transforma apartamentul într-un spațiu complet finisat.

Pe scurt, ne-am propus să creăm un interior care să exprime personalitatea beneficiarilor, am acordat atenție detaliilor și am personalizat fiecare aspect într-un mod care să se alinieze perfect stilului lor de viață.