ro | en
Apartament Averescu

Apartament Averescu

Autori: arh. Silvia Olteanu, arh. Elena-Roxana Nițescu
Birou de proiectare: Lime Studio

Colaboratori:
Arhitectura de interior și proiectare de mobilier: arh. Miruna Stroe
Executant mobilier: Spin Zone
Foto: Sabin Prodan
Foto: Sabin Prodan

Comentariul autorului

Un apartament mic de oraș, Apartamentul Averescu este funcțional și modern. În timpul proiectării acestei case, ne-am propus o imagine calmă care să radieze confort și căldură. Proprietarii iubeau accentele industriale și dețineau deja câteva corpuri de iluminat metalice care trebuia incluse în viitorul proiect.

Am propus pereți placați cu cărămidă aparentă albă pentru a echilibra accentele de metal negru și am făcut din aceasta una dintre principalele caracteristici ale camerei de zi, dar și ale dormitorului matrimonial. Pereții de cărămidă combinați cu lemn, un fundal alb și accente în culori mai reci, precum gri sau albastru contrabalasante de mici inserții de portocaliu-piersică au făcut din acest apartament o locuință modernă și confortabilă cu o imagine ingenioasă.

Inserțiile de lemn ce se regăsesc pe tot parcursul designului sunt în mare parte responsabile pentru atmosfera caldă, naturală și sunt folosite frecvent pentru a îndulci estetica generală.

Partiul acestui apartament desfășoară camera de zi cu zona de lucru în conexiune cu un al doilea birou/dormitor de oaspeți prin intermediul unor uși duble cu sticlă. Prin urmare, lumina din interiorul spațiului este adusă dinspre doi pereți opuși, o caracteristică neobișnuită și interesantă pentru un apartament mic de oraș.

Ușa dublă este încadrată de o bibliotecă cu mult spațiu de depozitare pentru a ține dezordinea la distanță și pentru a face loc pentru jocurile de societate și colecția de cărți ale proprietarului. De asemenea, la spațiile de depozitare se adaugă toate măștile de radiatoare, care cuprind atât spații de depozitare deschise, cât și închise.

Opțiunile de iluminat artificial sunt variate și cuprind iluminatul din scafe precum în dormitorului matrimonial (care pune în evidență peretele de cărămidă), pedule sau lampadare cu lumină caldă. Acest lucru permite spațiului transformări evidente, de la un spațiu energic și bine luminat, la unul cu lumină difuză și relaxantă, și invers.

Pentru că bucătăria să fie în ton cu locuirea modernă, să aibă un cuptor suspendat și suficient spațiu de depozitare și de lucru la blat, am adăugat o insulă în jurul stâlpului existent, care se potrivește atât unei zone pentru micul dejun, cât și că spațiu de depozitare sau că spațiu pentru stația de cafea.

Baia readuce accentele de albastru folosite în camera de zi, dormitor și birou, prin pereți parțial vopsiți și accesorii vibrante. Ceramica în stil terrazzo întregește paleta de culori și aduce un plus de ludic într-un spațiu neașteptat.