ro | en
Yin și Yang

Yin și Yang

Autori: arh. int. Iulia Motica, arh. int. Camina Zerva, arh. Dimitrie Zerva
Birou de proiectare: Ioka Design & Decoration

Colaboratori:
Mobilier: Avanta
Lumini: Lighting Store
Foto: Ioka Design

Comentariul autorului

Conceperea spațiului interior al unei locuințe simbolizează un proces individualizat, croșetat astfel încât să ia în considerare necesitățile specifice, preferințele și stilul de viață al individului.

În cadrul proiectului prezent, interiorul unității de locuit a fost înnobilat prin prisma unei amenajări ce a conformat spațiul într-un mod compozițional, funcțional și estetic, emanând un aer masculin, reflectând personalitatea beneficiarului.

Înfățișarea obținută amintește de imaginea amenajărilor din cultura japoneză. prin utilizarea culorilor naturale, a lemnului și a liniilor curate. De asemenea, mobilierul este conceput pentru a se potrivi cu arhitectura spațiului, potențând ideea de simplitate, eleganța.

Deși ilustrează o abordare minimalistă, proiectul inserează cu precizie detalii subtile în scenă, alcătuind finețea compozițională ce captează atenția privitorului. Conceptul amenajării interioare se resimțe atât prin utilizarea unei game cromatice cu tonuri închise, cât si prin alegerea materialelor, texturilor și a obiectelor expuse ce alcătuiesc coregrafia design-ului.

Prin urmare, perspectivele interioare sunt alcătuite din pregnanța înfățișării placajului texturat din MDF furnituit, vopsit negru, lecturat simultan atât cu netezimea pereților în nuanțe de gri deschis, cât și cu suprafețe alese strategic, învelite într-o nuanță caldă de lemn. Simbioza acestor elemente accede într-un contrast armonios, echilibrat, păstrand o notă de sobrietate rezultată din cromatică și forme concise, dar introducând accente calde ce creionează sentimentul de “acasă”.

Concluzionând, planificarea spațiului interior al acestei locuințe constituie un exemplu elocvent al modului în care design-ul poate fi personalizat pentru a se conforma nevoilor, preferințelor și stilului de viață al unui individ. Amenajarea interioară a reușit să creeze un mediu compozițional, funcțional și estetic, reflectând personalitatea beneficiarului.