ro | en
Apartament Prisaca Dornei

Apartament Prisaca Dornei

Autori: arh. Silvia Olteanu, arh. Elena-Roxana Nițescu
Birou de proiectare: Lime Studio

Colaboratori:
Arhitectura de interior și proiectare de mobilier: arh. junior Miruna Stroe
Execuție: Top Level Construct
Executant mobilier: Muebleses
Foto: Sabin Prodan
Foto: Sabin Prodan

Comentariul autorului

În timp ce multe multe locuințe acoperă în totalitate pereții din cărămidă, efectul vizual al cărămizii aparente a revenit în tendințe, și nu doar în cazul locuințelor cu aspect industrial.

Design-ul industrial este cunoscut pentru paleta sa de culori închise, în mare parte datorita cărămizii aparente, metalului vopsit negru și pardoseli în tonuri desaturate. În schimb, design-ul contemporan folosește culori vii, pardoseli neutre și linii compoziționale clare. Crearea unui design coeziv folosind cele doua stiluri aproape diametral opuse a reprezentat o provocare, având ca rezultat spatii cu un puternic caracter individual.

Plafonul vopsit într-o nuanță de verde-gălbui conectează vizual holul de acces, dormitoarele și camera de zi tip open-space, aducând un accent de culoare care amplifica spațiul luminat natural.

Camera de zi are un caracter scandinav, însă preia și unele elemente ale stilului industrial, și are ca element-cheie canapeaua din catifea verde. Aceasta reprezintă punctul focal al camerei, complementand textura și nuanța cărămizii aparente și a pardoselii din lemn.

Piesele de artă și obiectele decorative ceramice și din sticlă completează imaginea finală.