ro | en
Apartament Sunset Lake

Apartament Sunset Lake

Autori: arh. Olivia Zahalaca-Postolache, arh. Radu Postolache
Birou de proiectare: Postolache Zahalca Arhitectura

Colaboratori:
Mobilier la comandă: Utilmob
Foto: Vlad Pătru

Comentariul autorului

Planul apartamentului de 78 mp se deschide generos către zona de zi – un open space living-dining conectat vizual la spațiul semi-deschis al bucătăriei; iar în planul secundar, zona de noapte formată din două dormitoare și o baie.

Fiind un apartament preluat gata finisat de dezvoltatorul imobilului, ne-am concentrat pe definirea funcțională a spațiului și ascunderea micilor imperfecțiuni de compartimentare prin compunerea inteligentă a mobilierului custom.
Mobilierul custom îmbracă și ascunde colțurile neregulate ale pereților de compartimentare – astfel bucătăria semideschisă se întrevede subtil prin nișa deschisă în frontul continuu al mobilierului de depozitare. Mobilierul de depozitare devine astfel un portal ce leagă funcțional și estetic bucătăria de zona de luat masa și living.

Peretele lung al holului de acces, având o prezență puternică în spațiul zonei de zi, a fost transformat într-un perete de accent „expozițional”, prin alegerea unui tapet cu un model puternic decorativ. Oglinda (pe toata înalțimea) din capătul holului dă senzația de continuitate spațiului, prelungind și oglindind „muralul” decorativ.

Corpurile de iluminat au un rol foarte important în definirea și conturarea spațiilor:
- plafoniera circulară cu diametru mare marchează centrul spațiului de relaxare din jurul canapelei
- șina în formă L accentuază parcursul spațiului, iar cele trei tipuri de spoturi atașate șinei sunt funcțional alese: spoturi liniare pentru iluminatul general, spoturile cilindrice direcționate pentru luminarea de accent a peretelui decor și spoturile suspendate ce marcheaza locul de luat masa.

Decorul pereților oferă personalitate spațiului:
- (living) tapetul cu model decorativ, ca o operă de artă într-un muzeu;
- (dormitor master) tapetul cu aspect ciment: atmosferă sobră, dar în același timp serenă;
- (dormitor oaspeți) tapetul vegetal te transpune in liniștea naturii.

Linia generală cromatică a mobilierului custom, în tonuri calde de lemn natur și griuri luminoase, devine un fundal deschis pentru piesele de mobilier atent alese cu forme fluide și în culori de accent (verde, negru).