ro | en
Water Air Nature Office

Water Air Nature Office

Autori: arh. Cristina Postu, arh. Răzvan Bârsan
Birou de proiectare: RĂZVAN BÂRSAN + PARTNERS

Colaboratori:
Imagini : arh. Anatol Struna

Comentariul autorului

Aflat la parterul unei clădiri de birouri din centrul Bucureștiului, spațiul are un punct forte care se identifică totodată și cu cel de slăbiciune, dar care în final ne-a ajutat: doar două dintre laturile în care trebuia amenajate patru funcțiuni beneficiază de lumină naturală datorită unor ferestre înalte cât întreg etajul - 3.5 metri. Așadar, spațiul de lucru, una din sălile de meeting și recepția au fost amplasate în partea din față, în timp ce alte trei săli de ședințe, bucătăria și spațiile tehnice în zone cu iluminat artificial. Acest lucru ne-a dat ocazia să folosim un joc de corpuri de iluminat astfel încât, în funcție de natura discuțiilor se pot utiliza diferite scenarii de iluminat. Spațiile au devenit nu doar intime, cât mai ales dinamice, chiar dacă finisajele, mobilierul și placările sunt unele simple, cu design atemporal.
Inspirate din estetica scandinavă, liniile din întreaga amenajare sunt unele simple, riguroase, iar materialele aduc alături senzațiile a trei dintre elementele vitale ale vieții: apa (albastrul ton ultramarin), aerul (griul ton amurg regăsit în vopsea, tapetul de pe pereți, respectiv mocheta de pe pardoseală) și natură (placările cu finisaj de lemn deschis, serele de plante verticale).
Strategia spațiului de lucru tip open space a fost aceea de a oferi atât un cadru personal fiecărui utilizator prin folosirea panourilor fonoabsorbante și în același timp posibilitatea interacțiunii între colegi- zonele de lounge confortabile.