ro | en
Șaptesprezece
  • Nominalizare la secțiunea „Arhitectura amenajărilor interioare / amenajări rezidențiale”

Șaptesprezece

Autori: arh.int. Camina Zerva, arh.int. Iulia Oniciuc, arh.int. Robert-Eugen Dumitru, arh. Dimitrie Zerva
Birou de proiectare: Ioka Design

Colaboratori:
Mobilier custom: Petru Sava
Iluminat: The Edit, Paris 14a
Finisaje: Ir Colours

Comentariul autorului

"Șaptesprezece", a fost un “altfel” de proiect pentru studio-ul nostru, unde nu am primit un input din partea clientului și unde spațiul în sine este o poveste. Apartamentul se află într-un complex de locuințe realizat de cei de la Adnba, pe stada Mumuleanu, cu un plan desfășurat pe doua niveluri și supraînălțime ceea ce aduce un wow factor întregului ambient.
La prima întâlnire cu spațiul, am regăsit balustrada albastră a scării, cât și finisajul riflat al pereților din living și dormitor, un “canvas” ideal pentru amenajarea de interior gândită de studio-ul nostru.
Suprafațele existente (pardoseală-microciement, tavane-beton aparent), ne-au sugerat imediat nevoia de a completa moodboard-ul cu elemente de lemn cald, de stejar, care prin antiteză cu materialele existente duc imediat spațiul către zona caldă pe care ne-am imaginat-o.

Propunerea vine și cu o inserție curajoasă de culoare, regasită subtil în detaliul Bolt Stool-ului de la La Chance Paris, piesa “vedetă” a întregului concept. Paleta cromatică se repetă și în birou, unde scaunul de la Mdd. vine în completarea compoziției zonei de depozitare de la String, modelând astfel un spațiu de work from home foarte hip.

Iluminatul joacă un rol important în acest proiect, în special datorită înălțimilor mari pe zona de living, iar suspendarea lămpii Dt Light de la De Padova, a fost principalul truc la care am apelat. Astfel ea devine o piesă principală, în jurul căreia gravitează întreaga amenajare pe această zonă.

O alta zonă importantă a amenajării, o reprezintă zona de luat masa, unde 4 scaune foldable Așkia, au fost propuse, completând astfel set up-ul minimal al bucătăriei. Întreaga scenă este scaldată pe timp de noapte intr-o lumină gentila prin New Works Tense Pendant, care plutește elegant deasupra intregului ambient.