ro | en
Apartament M.AC

Apartament M.AC

Autori: arh. Andreea Iulia TURBATU, arh. Onisim BULGARIU
Birou de proiectare: Onisim Architecture and Design

Colaboratori:
Execuție: Marian Patru Renovation

Comentariul autorului

Creat special pentru o familie tanara, apartamentul de patru camere în stil modern unește caracteristicile unui design interior nonconformist. Fiecare element reușește să confere locuinței un suflu fresh, dar în același timp extravagant. Texturile delicate, finisajele spectaculoase și materialele durabile se îmbină pentru a defini armonie vizuală și a-i surprinde chiar și pe cei mai pretențioși. Pe lângă unicitatea design-ului, apartamentul a fost compartimentat în așa fel încât fiecare membru al familiei să se bucure de intimitatea de care are nevoie.
Locuința are aproximativ 200 de mp, ceea ce oferă suficient spațiu atât pentru momentele de joacă, cât și pentru cele de relaxare.
Holul de la intrare – Un prim contact cu locuința extravagantă
Prima impresie contează, mai ales când vine vorba de realizarea etapelor de design interior. Am subliniat fiecare detaliu, tocmai pentru a reda sentimentul de acasă. Holul a fost separat de camera de zi printr-un mobilier multifuncțional, ideal pentru depozitarea gecilor, paltoanelor și încălțămintei.
Tabloul electric amplasat fix lângă ușa de la intrare este mascat de un cuier din riflaje, care se poate deschide cu ușurință dacă este nevoie.

Camera de zi – Confortul dus la alt nivel:
Ideală pentru a petrece timp de calitate cu cei dragi, camera de zi impresionează atât prin funcționalitate, cât și prin eleganță. Integrează un colțar generos și fotolii din piele, care conferă un aspect cozy, de familie. Aici te poți retrage pentru a te izola de agitația cotidiană sau pentru a petrece timp de calitate cu cei dragi. Zona în care este amplasat televizorul oled prezintă spații de depozitare ascunse și rafturi pentru decorațiuni, tocmai pentru a nu încărca din punct de vedere vizual.
Mobilierul a fost fabricat pe comandă din mdf mat, vopsit alb și pal. Șemineul electric este scos în evidență prin accente aurii, care aduc un plus de rafinament întregului design.
Peretele care face legătura cu zona de noapte este vopsit cu decorativa. Ușa care duce spre dormitoare este în ton cu nuanțele de alb și albastru folosite pentru a decora peretele.
O bucătărie pe placul celor pasionați de gătit:
Modernă, cu un aspect luxos, bucătăria îmbină utilul cu plăcutul. Mobilierul este realizat din mdf pe comandă în stil minimalist, vopsit în culori baby blue și alb. Blatul generos permite pregătirea cu ușurință a preparatelor. De asemenea, mobilierul este conceput special pentru a incorpora obiecte electrocasnice Bosch.
Pereții prezintă decorativa calcecruda, care pot fi curățate cu ușurință datorită lacului de protecție aplicat. Tot la nivelul pereților se regăsesc plăci ceramice hexagonale. Pardoseala integrează plăci ceramice de culoare gri antracit, care definitivează un contrast inedit. Finisajele delicate sunt accentuate de lumina creată de lustra.
Intrarea în bucătărie este marcată de ușa filomuro, integrată în perete prin vopsea și brâuri decorative.
Design interior minimalist subliniat în holul din zona de noapte
Holul din zona dormitoarelor este amenajat simplu, de impact, fără artificii estetice.
Aplicele led creează jocuri de lumini inedite pe perete și pardoseală. Ușile dormitoarelor sunt filomuro și definitivează cu succes un stil minimalist, bazat exclusiv pe armonie vizuală.
Un plus de unicitate în dormitorul matrimonial
Tocmai pentru că evidențiază cel mai bine personalitatea locatarilor, dormitorul matrimonial are acel ceva familiar, capabil să atragă toate privirile.
Patul generos de 180 x 200 cm, tapițat cu somieră rabatabilă, este realizat pe comandă Confortul este sporit de zona de dressing, accesoriile cu acente aurii și lustra. De asemenea, dormitorul este compartimentat în așa fel încât să integreze toate elementele de care are nevoie un cuplu. Măsuța de make-up, oglinda led și spațiile de depozitare multifuncționale nu aveau așadar cum să lipsească din peisaj. Autenticitatea încăperii este subliniată de riflajele licheni.

Birou multifuncțional – Ideal pentru cei care lucrează de acasă
Cine spune că nu poți muta transforma orele de muncă în momente de relaxare? Am creat un birou ieșit din tipare, care integrează tablouri pictate de beneficiar și riflaje cu licheni albaștri. Elementele decorative nonconformiste au fost puse în valoare de un perete vopsit în negru sidefat. Am adăugat, de asemenea, o canapea extensibilă din catifea, de culoarea albastru royal, numai bună pentru pauzele binemeritate. Biroul este reglabil pe înălțime, tocmai de aceea poate fi utilizat cu ușurință de fiecare locatar în parte. Pentru un plus de multifuncționalitate, lângă birou a fost amplasat o zonă cu rafturi pentru depozitare.
Design interior în zona de baie – Intimitate și bun gust
Baia se numără printre cele mai importante încăperi din locuință. Este zona în care îți încarci bateriile după zilele obositoare de muncă. Tocmai de aceea, au fost definitivate elemente de design interior impresionante. Am trasat trei zone, pentru a oferi intimitate fiecărui membru al familiei:
1. Baie oaspeți:
Baia pentru oaspeti, a fost creată special pentru a conferi momente de relaxare invitaților, dar și pentru a atrage atenția. Obiectele sanitare sunt realizate din materiale care oferă o durabilitate excelentă. Vasul de WC rimfree prezintă rezervor încastrat în perete, care maximizează cu succes spațiul. Dușul walk-in, prezintă un perete din ceramică albastră, care imită eleganța marmurei. Lavoarul este simplu, dreptunghiular, de un alb imaculat.

2. Baie matrimonială

Baia matrimoniala este de o eleganța dusă la alt nivel, capabilă să transforme proiect design interior într-o adevărară operă de artă. Peretele travertin si ceramica trasează un spațiu aerisit, cu note fresh, moderne. Oglinzile led creează iluzii optice extravagante.
Accesoriile de baie sunt colorate în nuanțe aurii și integrează finisaje lucioase, ceea ce transformă obișnuitul în extraordinar.

3. Baie fete
Tocmai pentru a avea parte de o dezvoltare armonioasă, micuții au nevoie de momente în care să se autodescopere. Astfel, baia pentru fetita a fost concepută în așa fel încât să alimenteze imaginația fără limite a copiilor.
Pereții realizați din ceramică prezintă texturi lucioase și modele abstracte. Rafturile pentru depozitare sunt colorate în roz pal, iar în cazul accesoriilor de baie predomină auriul.