ro | en
Duplex 71

Duplex 71

Autori: arh. Olivia Zahalca Postolache, arh. Radu Postolache
Birou de proiectare: Postolache Zahalca Arhitectura

Colaboratori:
Execuție mobilier : Movi Design Factory
Mobilier : Divanissimi, The Home, Atelier Microproductie
Furnizori finisaje : Delta Studio
Iluminat : Lighting Solutions, The Home

Comentariul autorului

Apartamentul se desfașoară pe doua nivele și se află la ultimele etaje ale unui complex rezidențial din zona parcului Politehnică. Așadar intregul concept de amenajare a fost realizat in jurul conexiunii cu exteriorul și a ferestrelor mari de care dispune apartamentul. Mizând pe acest potențial s-a creat un design curat, o atmosferă liniștită cu forme simple, astfel încât tot intreg interiorul să se deschidă către panoramă.
Apartamentul oferă spații largi și primitoare: la primul nivel - zona de zi cu spațiu de luat masa și bucataria închisă, iar la etaj - zona de noapte care cuprinde dormitorul matrimonial și biroul.
Paleta de culori a acestei locuințe este formată in primul rând din tonurile calde ale lemnului natur și de gri soft, completat de accente de caramiziu și negru, toate fiind mixate în lumina naturală.
Fiecare piesă de mobilier trebuie sa aiba un scop distinctiv in spațiul de locuit și să fie in primul rând funcțională, așadar desenul mobilierului a fost unul curat cu linii simple, soluții practice de depozitare, corelate cu placări ale pereților încât să ofere senzația de uși ascunse, elemente de design abia perceptibile, dar intenționate, totul ajutând la crearea unui spațiu rafinat și unitar din punct de vedere estetic. Corpurile de iluminat preiau liniile determinante ale designului, punctând spațiile generate.
Rezultatul este un proiect cu o atmosfera senină, calmă și primitoare – un apartament cu linii drepte și miros de lemn, în care te simți imediat acasă.