ro | en
p̶e̶r̶f̶e̶c̶t̶

p̶e̶r̶f̶e̶c̶t̶

Autori: arh.int. Camina Zerva, arh.int. Iulia Oniciuc, arh.int. Robert-Eugen Dumitru, arh. Dimitrie Zerva
Birou de proiectare: Ioka Design

Colaboratori:
Mobilier pe comandă: Sia Atelier
Tencuială decorativă: Ir Colours
Finisaje ceramice: Ssab Ambientare & Design
Iluminat/Mobilier/Decorațiuni: Moir, The Edit, Paris 14a

Comentariul autorului

Dezvoltat pe trei niveluri ale ansamblului de locuințe realizat de biroul de proiectare Adnba, Sfinții Voievozi, apartamentul dispune de iluminat natural pe trei laturi, cât și de o supraînălțime impresionantă pe zona de zi.
Ca tema de proiectare s-a optat pentru apropierea de natură prin materialitate, exploatarea luminii naturale, și introducerea acestora în contextul urban în care se află spațiul.
Cu ajutorul luminii, materialelor și paletei cromatice, starea de reverie în care te transpune fiecare etaj este highlight-ul acestui interior. Alegerea texturilor, juxtapunerea acestora și mixajul de elemente vechi și noi trimit către un sentiment de liniște, de prezență.
Frumusețea purității, efemerității și imperfecțiunii caracteristică stilulul wabi-sabi este exprimată subtil în toate elementele ce definesc conceptul proiectului p̶e̶r̶f̶e̶c̶t̶, care reprezintă rezultatul unei implicari de echipa si unde beneficiarul a jucat un rol important prin prezență, cunoaștere și dedicare.
De la „imperfecțiunea” tencuielilor pereților, la textura pietrei și lemnelor prezente, decorațiunile cât și plantele alese, toate tind să contureze esența traitului într-un context urban dar cât mai aproape de natură.