ro | en
Apartament Aricescu

Apartament Aricescu

Autori: arh. Olivia Zahalca Postolache, arh. Radu Postolache
Birou de proiectare: Postolache Zahalca Arhitectura

Colaboratori:
Execuție mobilier : Movi Design Factory, My Kitchen Studio
Mobilier : Rovere, Insignis
Confectii metalice : Atelier Moldoveanu
Lucrari lemn : Atelier Microproductie
Furnizori finisaje : SSAB, Delta Studio
Iluminat : Lighting Solutions, ARNstore
Tapet : Vladila

Comentariul autorului

Sarcina principală a proiectului a fost realizarea unui design de interior curat cu finisaje contemporane in culori naturale și nobile, combinând o varietate de elemente din piatră naturală, metal negru, cupru și lemn natural.
Planul apartamentului de aproximativ 100 mp a fost gândit cu o diferențiere clară între cele două zone, cea de zi și cea de noapte, dar fluid conectate printr-un hol genereos ce permite ample zone de depozitare. Zona de zi este formată dintr-un open-space living - dining conectat la spațiul bucătăriei și zona de noapte formată din două dormitoare.
Bucătăria se poate conectata si deconecta subtil de zona de zi printr-un sistem de usi de sticla cu rama metalica culisante, spațiul bucătărie - living fiind gândit ca un nucleu ce tine aproape membrii familiei.
A fost acordată o mare atenție liniilor, texturilor și interacțiunii lor armonioase. Unul dintre elementele cheie ale acestui interior sunt pereții placati cu ardezie din zona dining-ului și al living-ului unde a fost gândită o geometrie din baghete de cupru, geometrie care se extinde și pe ușile tip glasvand ale bucătăriei.
Au fost create multe elemente custom made – mobilier, dar mai ales confecții metalice: placări de cupru, biblioteca insearată în mobilierul de depozitare din hol, cele două uși culisante care separă bucătăria de spațiul de zi, iar în cele doua băi - elemente decor cu oglindă.
Cele două băi au un design elegant, unde geometriile și texturile diferitelor materiale folosite crează o atmosfera confortabilă și relaxantă. Placările ceramice pe tonuri de gri și negru au fost echilibrate cromatic prin placări și mobilier in tonuri naturale de lemn, ce aduc caldură, in timp ce oglinzile prelungesc spațiul.
Baia ce deservește dormitorul matrimonial a fost proiectată în așa fel incât fiecare element să fie folosit la potențial maxim – astfel s-a creat un element nucleu care cuprinde zona de lavoar în prim plan și dușul ascuns in plan secundar. Panoul separator cu ochiuri de sticlă și oglindă, ascunde și descoperă vizual în același timp spațiul dușului.