ro | en
Apartament Parcului 20

Apartament Parcului 20

Autori: arh. Cristian Pătrașcu
Birou de proiectare: Cristian Pătrașcu Studio

Comentariul autorului

Marele avantaj în cazul acestui proiect a fost că l-am început încă din faza de șantier și astfel am putut modifica anumite spatii în plan. Astfel, am renunțat la a mai închide bucătăria și holul și în acest mod, țoață zona de zi a devenit foarte flexibila și omogena. Acest lucru fiind ideal mai ales în cazul unui apartament cu o suprafață nu foarte mare. Astfel am maximizat și lumina naturala ce pătrunde în zona de zi. Având același scop de a maximiza luminozitatea spațiului, dressing-ul din living are 4 din cele 5 uși cu aspect de oglinda cu tenta aurie, ceea ce avantajează impresia de spatiu și lumina naturala.
Accentele de culoare sunt puternice și regăsim rozul pudrat, galbenul mustar și tentele aurii aproape peste tot, inclusiv la ușile de bucătărie. În bucătărie, am creeat inclusiv o zona de bar ce se continua cu frigiderul incorporat.
Întreagă amenajare urmărește să creeze spatii cât mai luminoase cu un stil elegant, feminin, folosind materiale textile cu accente puternice, culori calde și inserții de auriu.
Un element mai puțin obișnuit este baia cu închidere de sticla din dormitor. Acest lucru a putut fi realizat prin împărțirea băii în doua zone distincte și anume, lavoar cu wc în baia din hol și zona de dus cu lavoar în dormitor. O idee îndrăzneață dar care oferă o priveliște foarte interesanta. Faptul că avem dressing-ul principal în living și hol a permis să avem un dormitor mai aerisit fară foarte multe piese de mobilier.