ro | en
Amenajare pavilion în grădină

Amenajare pavilion în grădină

Autori: arh. Ilinca Rădulescu, arh. Ana Georgescu, arh. Teodor Ioan Staicu, designer Omid Ghannadi
Birou de proiectare: I.O.G. Arhitectura

Colaboratori:
Echipă construcții: SC EUROCONEX SRL, Romeo Moraru
Construcții interioare: ROMART ABC CONSTRUCT SRL
Iluminat: Albora Concept
Finisaje: Diseno, Floor Art
Foto: Sabin Prodan

Comentariul autorului

Acest proiect vine în completarea unei locuințe unifamiliale existente, dintr-o zonă de tipul suburbiilor din nordul Bucureștiului, o extensie a zonei de locuit din curtea propriu-zisă. Locuința existentă articulează o legătură slabă cu exteriorul, cu grădina sa, spațiile interioare sunt separate de curte printr-o terasă supraînălțată.
Proiectul propus apare din nevoia de împăcare dintre curte și construit, printr-un spațiu protejat cu o funcțiune cât se poate de firească, o bucătărie de vară.
Interiorul este compus dintr-o amplă zonă de zi, bucătărie, living, dining si dependințe, toate spațiile deschizându-se direct către curte prin vitraje de mari dimensiuni. Nu există acces principal, pavilionul fiind o extensie acoperită a spațiului exterior. Din acest motiv nivelul pardoselii din interior este la nivelul curții.
Volumul propriu-zis este un monolit din care s-a scobit interiorul, placarea fațadei în terrazzo negru devine rama unui peisaj interior văzut din curte, dar și privind din direcția opusă, o încadrare a unei vieți de familie petrecută în curte. Scobitura interioară este accentuată de contrastul de culori și texturi. Exteriorul este catifelat, placaj de terrazzo negru, iar interiorul este alb cu tencuială texturată, tip filigrano.