ro | en
Apartament BWCD

Apartament BWCD

Autori: arh. Paul Machedon

Colaboratori:
Microciment: TopCreation
Executant Bucatarie: Ioan Pop
Foto: Andra Machedon

Comentariul autorului

Apartamentul BWCD exemplifica perfect marea masa de apartamente de 2 camere ale arhitecturii comuniste. Prin urmare consideram ca acest proiect se înscrie în discuția mai larga care trebuie avuta despre cum noi, ca populație urbana, negociem, acceptam și reînnoim moștenirea pe care am primit-o.

Ne-am dedicat acestui proiect deoarece el reprezintă cazul atât de des întâlnit, în care fondurile nu sunt nelimitate, apartamentul aparținea tipologiei de locuire învechite, iar ambițiile beneficiarului erau mari. Cu toate acestea, exact acesta este cazul în care considerăm ca arhitectul poate face diferența, în pofida circumstanțelor sa aducă noilor locatari un plus care ii v-a face se se simtă acasă.

Zona de servicii a fost reorganizată în jurului băii, putând astfel sa fie eliminate o serie de partiții întunecoase, permițând astfel iluminarea naturala pe parcursului întregii zile în majoritatea locuinței.

O baza calda de microciment unifica toate zonele de zi, permițându-ne sa putem îmbina mobilierul nou, cu piesele vechi pe care beneficiarul le-a ales. Trei perdele metalizate sunt aliniate în axul care frânge structura. Aceasta axa separa zona de intrare și cea servicii, de cea de zi și dormitorul, dar conferă și flexibilitate și naturalețe stilului de viață pe care îl au beneficiarii.