ro | en
Apartament Filderman 14

Apartament Filderman 14

Autori: arh. Cristian Pătrașcu, arh. int. Daniela Cristea
Birou de proiectare: Cristian Pătrașcu Studio

Colaboratori:
Mobilier: Adrian Matei
Execuție: Valentin Macarie

Comentariul autorului

În acest proiect este vorba de un apartament vechi, de 3 camere și 82 mp, din anii 2000 ce a necesitat o refacere de la zero.
Beneficiarii, un cuplu tânăr, și-au dorit că apartamentul să fie luminos și cald, minimalist și cu o gama restrânsă de culori.
Toate finisajele au fost schimbate iar livingul a fost extins și în balcon mărind astfel zona de zi. Vechea amenajarea avea mai multe scafe și zone de tavan fals coborât, astfel că prin renunțarea la acele scafe am reușit să facem un spatiu mult mai deschis pe înălțime și mai bine luminat natural.
O provocarea a reprezentat-o holul foarte lung și îngust unde am folosit mai multe piese de mobilier menite să îl divizeze și să îl împartă funcțional. Astfel avem o zona de cuiere care maschează și panoul electric, după care urmează o zona de șezut cu pantofar și o oglinda mare iar în final o zona de polițe. Pe partea opusa, avem o depozitare care ascunde mașină de spălat rufe și care are câteva fete de oglinda pentru a aduce mai multa lumina naturala pe hol dinspre living.
Bucătăria deschisa comunica foarte bine cu restul zonei de zi și am optat pentru un feeling minimalist și curat, cu încastrarea frigiderului și a cuptorului cu microunde în mobila.
Paleta cromatica folosita este una neutra, ce combina nuanțe de gri, bej și grej. Accentele pastelate de culoare sunt date de scaunele de la dining, de mobilierul de la bucătărie și de peretele verde de lângă biblioteca. În cadrul bibliotecii am ascuns și aerul condiționat. Având canapeaua dispusa central, am poziționat o mini-biblioteca în spatele acesteia pentru a se integra mai bine în amenajare.
Dormitorul matrimonial urmează aceeași linie a amenajării, având un puternic caracter scandinav și da o nota de relaxare. Am pornit de la o paleta cromatica cu alb, gri și textura lemnoasa iar accentul de culoare este dat de materialele textile.
Baile au fost, de asemenea, complet refăcute. Am incastrat wc-urile și am utilizat spațiul de deasupra pentru depozitare.
Biroul servește și că o camera de oaspeți astfel că am folosit o canapea extensibila. În dreptul mesei de birou am integrat o biblioteca pe 2 laturi.
Întreagă amenajare urmărește să creeze spatii cât mai luminoase cu un stil scandinav, cozy și cât mai funcțional.