ro | en
Apartament SM

Apartament SM

Autori: arh. Ion Mihai Flondor, arh.int. Silvia Ionescu
Birou de proiectare: Siarh proiectare arhitectura si design

Comentariul autorului

Povestea “Apartamentului SM” A pornit de la dorința beneficiarului de a avea atmosfera unei camere de hotel în propriul dormitor. Având acest context am mizat pe un mix de nuanțe de gri și lemn. Accentele au fost create prin mici tușe de negru. Întreg spațiu denotă masculinitate și mister.

CUM AM GÂNDIT SPAȚIUL INTERIOR?

Spațiul interior a fost creat de la zero, fiind un apartament nou la gri, fără finisaje. La nivel planimetric am corectat zona de acces pentru a crea un hol cu un mic spațiu de depozitare și pentru a ascunde accesul spre dormitor.
Finisajele de la Delta Studio (plăci ceramice, parchet, obiecte sanitare și baterii) ne-au permis să ne jocam cu nuanțele de gri si lemn încă de la început, având astfel cadrul perfect pentru întreaga atmosferă.
Am gândit întreg spațiul interior pornind de la zona de zi, ce este atât din punct de vedere funcțional cât și al limbajului arhitectural ,centrul de interes al casei. Pentru a accentua acest spatiu am folosit o zonă de riflaj ce delimiteaza zona de acces și creaza mister înainde de a descoperi zona de zi cu bucataria open space. Dormitorul te duce cu gândul la o cameră de hotel prin accentele de lumina și mocheta de pe pardoseală. Pentru a nu ieși în evidență zona de dressing, am folosit ca paravan vizual un perete ce deservește ca fundal patului.
Lumina accentuează atmosfera misterioasă a spațiului, având mai multe surse și implicit mai multe scenarii de iluminat în funcție de momentul zilei.