ro | en
Ginger Shadow

Ginger Shadow

Autori: arh. int. Ștefania Bobaru Chirleșan, arh. int. Alexandra Diana Onel, arh. Elena-Codina Dușoiu
Birou de proiectare: VIM studio

Colaboratori:
Mobilier: Euphoria Kitchen Studio și IXINA
Foto: arh. int. Alexandru Prodan

Comentariul autorului

Proiectul Ginger Shadow: un apartament de dimensiuni reduse, care are valoare sentimentală pentru beneficiari, amplasat într-o zonă verde a Bucureștiului, într-un apartament din anii ‘70. Refacerea a fost una completă: decopertare integrală, refacere instalație electrică și sanitară, finisare, mobilare și accesorizare. Mobilierul a fost realizat la comandă, astfel încât să maximizeze spațiul de depozitare fără a încărca.

Am folosit aceeași linie stilistică în tot apartamentul, cu excepția dormitorului de adolescent. Aici avem elemente metalice, cărămidă aparentă vopsită gri antracit și un graffiti pe care artistul l-a realizat la fata locului, după anumite elemente cheie indicate de beneficiar.

Pentru mărirea vizuală a spațiului am optat pentru continuitatea cromatică hol-bucătărie. Nuanța de verde a mobilierului se regăsește pe perete, ușă și tavan, sugerând ideea de portal în zona întrării. Un alt element de legătură între cele două spații este sistemul de iluminare realizat din profile LED. Jocul de lumini este amplificat de cele două oglinzi mari.