ro | en
AirAA

AirAA

Autori: arh. Miruna Pribeagu, arh. Georgiana Spiridon, arh. Gabriel Pribeagu, arh. Andreea Panescu Ghinea
Birou de proiectare: Reflex Architecture www.reflexinc.ro

Colaboratori:
Furnizor mobila: Atelier September,
Furnizor lumini: Luminna
Foto: Andrei Tudoran

Comentariul autorului

Apartamentul se afla pe bulevardul Regina Elisabeta, intr-o zona istorica a orasului, locatia ideala pentru un apartament destinat inchirierii in sistem Airbnb.
Fiind un spatiu de tranzitie prin natura sa, apartamentul a fost amenajat minimal, pentru a se potrivi si a se adapta fiecarui locuitor temporar. Amenajarea aduce insa elemente contrast menite sa faca vizita memorabila.
Astfel, cromatica de baza a spatiului se rezuma la nuante neutre de bej, alb, griuri colorate, regasite atat la nivel de finisaje cat si la nivelul mobilierului.
In spatiul de zi predomina lemnul, livingul fiind marcat de un covor din fibre naturale si de lampa care pluteste diafan deasupra masutei de cafea din lemn. Intre living si bucatarie isi face loc masa de dining, in aceleasi nuante de lemn. Prezenta mesei in spatiu este marcata de nisa arcada din perete, care repeta gestul arcadei de trecere intre hol si zona de zi. Un alt material care unifica spatiul zonei de zi este alama, care intervine subtil la nivel de detaliu si aduce un accent glam pe fundalul neutru.
Holul si dormitoarele constituie elementele de contrast prin cromatica si textura. In fiecare dintre cele trei spatii apar culori care nu se regasesc in paleta generala: albastru, verde, galben, dar si texturi cu o prezenta puternica in spatiu, introduse la nivelul peretilor prin tapet.
Amenajarea transforma apartamentul intr-un spatiu al contrastelor, menit sa reflecte personalitatea oricarui locuitor.