ro | en
Blue66

Blue66

Autori: arh. int. Ștefania Bobaru, arh. int. Andrei George Dobrea, arh. Elena-Codina Dușoiu
Birou de proiectare: VIM studio

Comentariul autorului

Apartamentul de 50 mp, amplasat într-un imobil șaizecist, a beneficiat de o renovare capitală reușind astfel să se înlăture imaginea sa veche - prăfuită și întunecoasă, adoptând un nou chip, aliniat prezentului.

Același spațiu surprinde astăzi printr-o judicioasă utilizare a suprafețelor și prin abundența luminii naturale potențate de mobilierul predominant deschis la culoare și accentuat prin zone de albastru marin.

Principala provocare a proiectului de amenajare a constat în utilizarea la maximum a suprafeței sale fără a aglomera cu volume imaginea generală.

În acest sens, bucătăria a fost dotată cu blat generos de lucru în texturi lemnoase, îmblânzind astfel albastrul fronturilor. O imagine în oglindă a blatului se găsește pe peretele opus, de data aceasta utilizarea suprafeței fiind de loc de luat masa.

În camera de zi, mobilierul se caracterizează prin versatilitate, biroul încadrat de volume de depozitare fiind ușor mutabil și putând a se transforma în masă pentru cina în familie sau alături de prieteni.

Dormitorul culminează printr-un spectacol al reflexiilor – ample oglinzi, întoarse pe două planuri, sporesc senzația de spațialitate și de luminozitate, iar asimetria peretelui de fundal conferă nota de dinamism ce sparge monotonul.

Demn de a fi menționat este și vestibulul unde în spatele unui placaj de PAL albastru marin, ritmic dispus pe lungimea peretelui, au fost amplasate benzi de lumină LED ce sugerează ideea de imponderabilitate a alcătuirii.



Alte lucrări cu aceiași autori: