ro | en
Pastel Charm

Pastel Charm

Autori: arh. int. Ștefania Bobaru, arh. Elena-Codina Dușoiu
Birou de proiectare: VIM studio

Colaboratori:
Mobilier: Euphoria Kitchen Studio

Comentariul autorului

Locuința Pastel Charm este o locuință elegantă, cu detalii clasicizante, dar modernă și în același timp cu o grafică curată.

Accentul a fost pus atât pe estetică, cât și pe funcționalitate. Un punct important al temei de proiect a constat în gândirea locuinței ca refugiu, un loc de relaxare după o zi obositoare de lucru și oază de liniște față de haosul urban al contemporanului.

Personalitatea și individualitatea au fost date de mobilierul realizat la comandă (adaptat la gabaritele încăperilor pentru folosirea rațională a spațiului), piesele statement bine alese (masa de dining, ceasul de perete, corpurile de iluminat, noptierele, scaunul de la masa de machiaj etc) și atenția acordată detaliilor și materialelor folosite.

Spargerea monotoniei a fost realizată prin alăturări neașteptate de texturi și materiale: ardezie pe fronturile de mobilier, lemn masiv frezat, MDF vopsit mat, piele naturală de vacă (regăsită la nivelul covorului).

Principalele direcții stilistice au fost eleganța și sugerarea prin mobilier a unor linii clasicizante, dar ancorate în contemporan, păstrându-se în același timp o grafică simplă și curată.

Buna comunicare cu beneficiarii a dus la crearea unui concept de amenajare care valorifică într-o manieră creativă calitățile spațiale ale locuinței.



Alte lucrări cu aceiași autori: