ro | en
Carbon Blue

Carbon Blue

Autori: arh. int. Ștefania Bobaru, arh. int. Andrei George Dobrea, arh. Alexandra Tiță
Birou de proiectare: VIM studio

Colaboratori:
Mobilier: Euphoria Kitchen Studio; Extensif; Șerban Mobilier

Comentariul autorului

Proiectul de amenajare a apartamentului de trei camere din zona Mărțișor, având ca beneficiar un tânăr pasionat de mediul digital este caracterizat prin intervenția minimală asupra finisajelor, piesa centrală a amenajării fiind mobilarea.

Una din marile provocări ale proiectului a fost limitarea spațială, suprafețele apartamentului fiind restrânse ori culoarele de circulație fragmentând încăperile sub aspect funcțional.

Din punct de vedere estetic, amenajarea creează o grafică clară, masculină, cu evocări ale stilului industrial marcate prin elemente metalice și texturi gri-beton.

Pentru a sparge monotonia cromatică, accente de galben saturat sunt discret plasate în zona biroului, texturi lemnoase (stejar natur) sunt utilizate în zona de zi și albastru marin în zona de noapte.

Dormitorul se remarcă față de restul amenajării prin utilizarea unui tapet cu o grafică ușor ludică, de la care cromatica încăperii a derivat. Culoarea-accent se evidențiază prin contrast și prin întoarceri pe mai multe planuri.



Alte lucrări cu aceiași autori: