ro | en
aSpace Floreasca Hub

aSpace Floreasca Hub

Autori: arh. Irina Neculae, arh. Roxana Dima
Birou de proiectare: Binar Arhitectura

Colaboratori:
Beneficiar: Excel Smart HUB
Executanti: R&I Muno Bulding, RTC , Marmob Design&Production
Graffiti: iluc.art

Comentariul autorului

“Aspace Floreasca Hub” este situat la etajul 1 al clădirii Banu Antonache Offices din nordul Bucureștiului, zona Dorobanți-Floreasca.

Amenajarea Spațiului de co-working și shared offices “Aspace Floreasca” a avut loc la începutul anului 2019 în contextul în care pe piață se simțea nevoia spațiilor de lucru pentru freelanceri și antreprenori la început de drum. Dispunând de un buget limitat dar având nevoie de un spațiu de lucru care să poată oferi servicii integrate și să fie poziționat într-o zona centrală ușor accesibilă, inițiatorii Aspace au venit în întâmpinarea cererii pieței și au dorit amenajarea etajului 1 lăsat liber prin plecarea foștilor chiriași.

Beneficiarii au dorit amenajarea și recompartimentarea completă a etajului și realizarea unui singur spațiu fluid care să găzduiască atât zone de co-working cât și spații de birouri închise, individuale sau pentru un număr mic de angajați. De asemenea au fost realizate săli de conferințe care să poată fi utilizate la cerere, mai multe zone de discuții mai puțîn formale precum și o chicineta cu un loc de luat masă pentru toți membrii comunității.

Amenajarea de interior s-a concentrat pe realizarea unui spațiu luminous, cald și bine compartimentat. Perimetral și adiacent fațadei cortina au fost dispuse birourile individuale în timp ce zona centrală a fost destinată utilizării comune și birourilor de tip co-working.

Cromatic am mers pe gama alb-negru-gri cu accente de verde și de flader de lemn. Jardinierele cu plante artificiale au fost utilizate nu doar că accente dar și că zone de separație dintre circulații și spațiile de co-working. Culorile din sigla firmei (roșu și albastru) au fost utilizate în spațiile comune prin decorarea peretelui sălii principale de conferințe cu un graffiti realizat de către un artist contemporan.



Alte lucrări cu aceiași autori: