ro | en
Amenajare birouri Crosspoint Real Estate

Amenajare birouri Crosspoint Real Estate

Autori: arh. Irina Buică, arh. Alina Strîmbanu, stud. arh. Dara Colidiuc
Birou de proiectare: Arhia

Comentariul autorului

Compania activează în domeniul real estate, iar spațiul amenajat are un aer corporate, acoperit de o paleta cromatică restrânsă - cu nuanțe neutre în zona de recepție, săli de întâlniri și birourile managerilor și câteva accente de culoare în zonele de lucru.

Spațiul se definește printr-un puternic caracter urban și este găzduit de clădirea de birouri Ethos House din zona de nord a Capitalei, zona aflată în continuă expansiune imobiliară.

Provocarea acestui proiect a fost să creăm o separare parțială din punct de vedere vizual, a unor spații care s-au dorit deschise. În același timp, am realizat o departajare stilistică și funcțională, aliniată la destinația specifică fiecăreia dintre zone: zona de recepție, zona de lucru de tip open space și o zona de tip lounge - destinată întâlnirilor într-un cadru informal. Toate acestea s-au dorit a fi acomodate în același spațiu, dar totuși separate prin elemente cu rol funcțional și estetic, fiind în proximitatea intrării în spațiu.

Am optat pentru separarea zonei de lucru, cu riflaje din materiale cu proprietăți fonoabsorbante, pentru a crea confortul acustic necesar. Separarea zonei de recepție de spațiul de tip lounge, s-a realizat printr-un element decorativ din metal, sticlă și lemn - care permite trecerea luminii, astfel încât spațiul de la intrare să se bucure de lumina naturală.

Ideea de bază a conceptului a fost crearea unui spațiu care să reflecte imaginea urbană, prin alternarea dinamică a nuanțelor neutre, de la gri deschis la gri închis și chiar negru, în forme rectangulare și elemente liniare, dispuse asemenea unui skyline. Finisajul de lemn folosit și panourile decorative cu plante naturale stabilizate, oferă căldură spațiului, iar micile accente de culoare denotă un aer pozitiv și relaxat în toate zonele de lucru.



Alte lucrări cu aceiași autori: